HAE HETI
Etusivu » 9 todistetusti toimivaa rahansäästövinkkiä

9 todistetusti toimivaa rahansäästövinkkiä

Haluatko säästää rahaa? Lue nämä säästövinkit! Suomalaiset ovat tarkkoja rahojensa kanssa, mutta moni häviää silti arjen piilokuluihin joka kuukausi huomaamattaan kymmeniä, tai jopa satoja euroja. Keräsimme lukijoidemme vinkeistä kymmenen parasta. Kommentoi artikkelin alapuolella, oletko samaa mieltä!

 

1. SÄÄSTÄ VETTÄ

Vesilasku voi kasvaa huomaamatta kymmenillä euroilla, jos tuhlaat vettä päivittäisillä toimillasi. Suomalaiset haaskaavat vettä ehdottomasti eniten suihkussa käydessään. Vaikka veden kuutiohinta on pieni, suihkussa käyminen kuluttaa yllättävän paljon vettä: yksi suihkuttelukerta saattaa kuluttaa jopa 80 litraa vettä. Sulje suihku, kun saippuoit itseäsi. Tämä metodi voi säästää jopa 50% vesilaskustasi.

Sen lisäksi, että säästät rahaa, säästät myös luontoa. Kerrassaan miellyttävä ekoteko!

2. KILPAILUTA LAINASI

Yleinen virhe on hakea ensimmäistä lainaa, joka tulee Google-haussa vastaan. Tiesitkö, että pikaluottojen koroissa on jopa satojen prosenttien ero?

Easy Financen pikavippivertailu näyttää 100-400 € lainojen todelliset kulut ja korot. Kuluttomia pikavippejä myöntävät mm. Ferratum, Vivus ja NordCredit.

Kulutusluottovertailusta löydät suurempien, 100-5000 € lainojen todelliset korot ja kulut. Kuluttomia kulutusluottoja myöntävät mm. Suomilimiitti, Limiitti ja Eurolimiitti.

3. SIJOITA, ÄLÄ MAKUUTA RAHAA TILILLÄ

Rahastosäästäminen on tehty todella helpoksi. Esim. Nordnet tarjoaa mahdollisuuden säästää säästötilin sijaan rahastoihin – täysin kuluttomasti. Kun sijoitat rahastoon, hajautat sijoittamisen riskit monelle kymmenelle, jopa sadoille yrityksille. Pitkässä juoksussa voitat käytännössä aina.

Kun makuutat rahoja säästötilillä, saat niille yleensä 0,1-0,5 % koron. Rahastosijoituksille saa keskimäärin 8 % tuoton! Ero on järkyttävä.

4. VÄHENNÄ ULKONA SYÖMISTÄ, KOKKAA ITSE

Kun haet esimerkiksi pizzan tai rullakebabin, maksat yhdestä ateriasta helposti jopa kymmenen euroa. Perinteinen kotiruokalounaspöytä maksaa usein saman verran. Jos syöt esimerkiksi töiden ohella joka päivä ulkona, kulutat pelkästään lounaisiin jopa 2000 euroa vuodessa!

Kokkailemalla itse saatat säästää jopa 90 % ruokakuluissasi! Esimerkiksi keskikokoinen, spagetista ja jauhelihasta koostuva ateria maksaa keskimäärin yhden euron per lautanen. Lisäämällä 50 senttiä saat jo melkoisen luksusruoan. Kaiken lisäksi ruoanlaitto on hauskaa!

5. SÄÄSTÄ SÄHKÖÄ

Jätätkö usein tietokoneen tai television päälle, vaikka et käytä niitä? Ei kannattaisi, se näkyy sähkölaskussasi.

Jos pidät televisiota kuukauden päivät päällä muuten vain taustameluna, maksat sähkölaskussasi täysin turhaan jopa useita kymppejä. Älä ole laiskuri: sammuta telkkari, jos et katso sitä!

6. OSTA -30%-tarran RUOKIA JA PAKASTA NE

Älä pelästy parasta ennen -merkintää. Jos liha, leipä tai muu raaka-aine on menossa tänään vanhaksi, voit huoletta laittaa sen pakastimeen ja käyttää vaikka kuukauden päästä.

Alennustuotteita kannattaa bongailla erityisesti aamulla, kun kaupan työntekijät käyvät tuotteiden parasta ennen -merkintöjä läpi ja laittavat tarroja vanhaksi menevien tuotteiden etiketteihin.

7. TEE SE ITSE!

Pienet remontit ja huoltotoimenpiteet voi tehdä myös itse!

Ammattilaisen palkkaaminen on usein erittäin kallista. Nopeasta renkaidenvaihdosta voi joutua pulittamaan monta kymppiä, ja keittiöremontin teettäminen ammattilaisilla voi moninkertaistaa kustannukset. Yritä rohkeasti itse: kartutat käsityötaitojasi ja säästät selvää rahaa!

8. AJA SÄÄSTELIÄÄMMIN

Vaikka taloudellista ajoa painotetaan vuosi vuodelta enemmän autokouluissa, moni suomalainen ajaa tietämättään väärin ja menettää useita kymmeniä, ellei satoja euroja kuukaudessa bensakulujen muodossa.

Niin hassulta kuin se kuulostaakin, nopeusrajoitusten mukaan ajaminen säästää bensaa! Jos ajat rauhallisesti ja ennen kaikkea tasaisesti, et tuhlaa bensaa turhaan kiihdyttelyyn ja hidasteluun. Lisäksi on hyödyllistä käyttää moottorijarrutusta aina kun se on mahdollista.

9. SÄÄSTÄ MATKAKUSTANNUKSISSA

Vertailetko lentojen ja hotellien hintoja, ennen kuin teet varauksen? Etkö? Kannattaisi vertailla! Erilaisten hintakilpailutuspalveluiden avulla voi säästää kymmeniä, ellei satoja euroja erityisesti lennoista.

Toinen keino säästää rahaa lomamatkoissa on olla joustava: onko matkan pakko ajoittua sesonkiaikaan? Matkustamalla suosituimpien aikojen ulkopuolella saat lennot ja hotellit halvemmalla.