HAE HETI
Etusivu » Joustoluotto » Edullisin joustoluotto juuri nyt

Edullisin joustoluotto juuri nyt

Joustoluotto voi luotonantajasta riippuen olla joko edullinen tai kallis laina. Koska kyseessä on tyypillisesti yli 2 000 euron laina, joustoluottoa ei koske laissa säädetty korkokatto – tämän myötä joustoluottoa hakiessa tulee olla tarkkana.

Olemme keränneet tälle sivulle edullisimmat joustoluotot sekä netin pikaluottoyhtiöiden, että pankkien valikoimista.

 

Top-5 edullisimmat joustoluotot juuri nyt – pikaluotot

Lista päivitetty: 10.7.2018

* Ilmoitetusta todellisesta vuosikorosta laskettu todellinen kuukausikorko

LuotonantajaJoustoluottoKorko *
Komplett Bank1 000–50 000 €1,25 %
Bank Norwegian1 000–50 000 €1,38 %
Easycredit100–5 000 €4,16 %
Saldo.com50–2 000 €4,69 %
Everyday20–2 000 €7,47 %

Viiden edullisimman niinsanotun pikaluottoyhtiön tarjoaman joustoluoton kärki ei yllätä: kärjessä omilla prosenttilukemillaan ovat verkossa toimivat norjalaispankit Komplett Bank ja Bank Norwegian. Niiden tarjoama joustoluotto on selvästi edullisempaa kuin kilpailijoidensa, ja näitä joustoluottoja käytetäänkin paljon myös erilaisten pikavippilainojen yhdistelyyn.

Komplett Bankin joustoluoton erikoisuus on, että sitä ei tarvitse lyhentää lainkaan – voit halutessasi maksaa siitä kuukausittain pelkästään sen kuukauden aikana kertyneet korot.

Esimerkiksi 1 000 euron joustoluotosta kertyy kuukausittain maksettavaa vain noin 15 euroa:

 

Top-5 edullisimmat joustoluotot juuri nyt – pankkilainat

Lista päivitetty: 10.2.2018

* Ilmoitetusta todellisesta vuosikorosta laskettu todellinen kuukausikorko

PankkiJoustoluottoKorko *
Aktia1 000–20 000 €0,91 %
Nordea2 000–50 000 €0,94 %
S-Pankki5 000–50 000 €0,97 %
Danske Bank2 000–10 000 €1,06 %
Osuuspankki1 000–8 500 €1,47 %

Kuten taulukosta huomaa, perinteisten pankkien joustoluotot ovat edullisempia kuin edellä listattujen kulutusluottoyhtiöiden joustoluotot.

Näitä joustoluottoja ei kuitenkaan saa läheskään yhtä helposti kuin kalliimpia pikaluottoja. Matala korko tarkoittaa tiukempaa filtteriä myönnetyissä lainoissa, niinpä hakijan kuukausittain menojen jälkeen käteen jäävä summa tulee olla melko suuri, että joustoluottohakemus hyväksytään.

Pankkien joustoluottojen hakeminen voi myös kestää kauemmin, sillä pankit eivät ole perinteisesti aivan yhtä ketteriä kuin pienemmän rahoitusyhtiöt – lainapäätöksessä voi kestää joitakin päiviä.

Suosittelemme kuitenkin, että koitat hakea ensin edullisia pankkien joustoluottoja ja vasta sitten pikaluottoja. Hintaero on niin selvä, että säästö erityisesti suuremmissa joustoluotoissa on selvä – parhaimmillaan jopa tuhansia euroja.

 

Näin tunnistat edullisen joustoluoton – 2 tärkeintä pointtia

Kun haet joustoluottoa, pidä mielessä kaksi asiaa: joustoluoton korko ja lainan takaisinmaksuaika. Korko on luonnollisesti lainan kuluja kasvattava tekijä riippumatta laina-ajasta, mutta myös pitkä laina-aika voi tehdä sinänsä harmittoman oloisesta korosta melko kalliin: tämän takia esimerkiksi asuntolainoista kertyy paljon korkokuluja, vaikka lainan korko on lähellä nollaa – niiden takaisinmaksuaika on niin pitkä, että laina ehtii kasvaa korkoa pitkään ja kunnolla.

1. Tarkkaile todellista vuosikorkoa

Jokaisen luotonantajan – niin pikaluottoyhtiön että perinteisen kivijalkapankin – tulee ilmoittaa lainatuotteen kuluttajasuojalain mukainen todellinen vuosikorko. Se lasketaan aina saman kaavan mukaan, niinpä sen avulla on kätevää vertailla joustoluoton kuluja.

Ota kuitenkin huomioon, että jos laina-aika on todella lyhyt, todellinen vuosikorko voi vaikuttaa hurjalta: voit esimerkiksi laskea, mikä todellinen vuosikorko olisi jos lainaisit kaveriltasi aamulla 20 euroa ja maksaisit iltapäivällä takaisin 21 euroa.

2. Älä valitse liian pitkää maksuaikaa

Vaikka pitkä maksuaika ja sen myötä pieni kuukausierä voivat kuulostaa houkuttelevilta, joustoluotto kannattaa aina maksaa mahdollisimman nopeasti takaisin. Vaikka kyseessä olisi edullinen joustoluotto, se kerryttää paljon korkokuluja jos maksuaika on pitkä.

Älä kuitenkaan valitse myöskään liian tiukkaa maksuaikataulua – tärkeintä on löytää kultainen keskitie, eli sellainen kuukausierä jonka pystyt maksamaan melko kivuttomasti.