HAE HETI
Etusivu » Lainaa » Euroloan arvostelu ja kokemuksia

Euroloan

Koti-ikoni euroloan.fi
Euroloanin plussat ja miinukset
+ Edullinen vuosikorko pikalainaksi + 100-500 € Express-pikaluoton lainapäätös 2 minuutissa + Pitkäaikainen, luotettava toimija
- Lisämaksu, jos haluat rahat heti tilille - Monenlaisia sivukuluja
Siirry sivustolle »
(Avautuu uuteen välilehteen)
..tai hae yhdellä hakemuksella lainapäätös jopa 20+ luotonantajalta tästä »
Luotonantaja
Taustayritys: Mash Finance Oyj (ent. Euroloan Consumer Finance Oyj) Yrityksen kotimaa: Suomi Palvelu avattu: 2007

Euroloanin lainatuotteet

Euroloanilla on teoriassa vain yksi lainatuote, 100–10 000 euron kulutusluotto, mutta se on käytännössä pilkottu kahdeksi erilaiseksi lainaksi.

Express Pikaluotto on 100-500 euron laina, joka on periaatteessa sama lainatuote kuin suurempi Euroloan-kulutusluotto, mutta sen lainapäätöksen saa huomattavasti nopeammin kuin suuren lainan – Euroloanin mukaan jopa kahdessa minuutissa. Tämä johtuu luonnollisesti siitä, että lainasumma on pieni ja takaisinmaksuaika lyhyt (3-4 kk) eikä lainan myöntäminen täten aiheuta yritykselle yhtä suuria riskejä kuin esimerkiksi 10 tuhannen euron laina 5 vuoden maksuajalla. Express Pikaluotto on teoriassa todella näppärä lainatuote: saat lainapäätöksen heti, korkokaan ei ole pikavipiksi hurja, mutta kolikon kääntöpuolena on Euroloanin sivukulut. Lue sivukuluista lisää pari kappaletta alempaa.

Euroloanin kulutusluotto on 100-10 000 euron laina, jonka korko vaihtelee 0 ja 35 prosentin välillä. Lainalle voi periaatteessa saada maksuaikaa aina 3 kuukaudesta 60 kuukauteen, eli viiteen vuoteen saakka. Pidempi maksuaika tarkoittaa pienempiä kuukausieriä, mutta on hyvä muistaa että tässä tilanteessa laina kerryttää myös enemmän korkokuluja.

Euroloanin lainojen sivukulut ovat syy, miksi lainatuotteita ei voi kohtuullisesta korosta huolimatta suositella varauksetta. Yhtiö rokottaa melko surutta esimerkiksi seuraavia maksuja:

 • Haluatko rahat heti tilille? Hinta 0,00–5,50 € + 0,0–4,5 % lainasummasta.
 • Haluatko rahat tilille 6 tunnin sisällä? Hinta 0–5 € + 0,0–3,8 % lainasummasta.
 • Nostopalkkio 3,90 € + 0,0–19,5 % (!!) nostosummasta.

Käytännössä voidaan siis sanoa, että vaikka Euroloanin korko on kilpailijoihin verrattuna reilu, yhtiö ottaa muut ”kiinni” hinnoissa lisämaksuillaan. Pahimmillaan maksat esimerkiksi 1000 euron lainasta ensin 5,50 € + 4,5 % = 50,5 € välittömästä tilityksestä ja 3,90 € + 195 € = 198,90 € nostokuluina – kuluja on siis kertynyt jo 249,40 % ennen kuin laina on ehtinyt kerryttämään varsinaista lainakorkoa päivääkään.

Tämä ei tarkoita, etteikö laina voisi olla myös edullista. Ole kuitenkin tarkkana ja tarkista erityisesti oma korkosi ja nostopalkkiosi suuruus ennen kuin viimeistelet lainasopimuksen. Harkitse myös tarkkaan, onko rahojen välitön tilittäminen lisämaksun arvoista.

Euroloan-lainan hakeminen

Euroloan-lainan hakeminen on melko helppoa ja mutkatonta. Voit hakea luottoa niin puhelimella, pädillä kuin tietokoneellakin, oli kyseessä sitten 100 euron pikaluotto tai suurempi, esim. 10000 euron kulutusluotto.

Jos olet jo asiakas, voit kirjautua tilillesi kätevästi Kirjaudu-linkin kautta syöttämällä käyttäjätunnuksesi ja salasanasi. Voit kirjautua palveluun myös verkkopankkitunnuksillasi, jos olet unohtanut kirjautumistietosi.

Jos et ole hakenut ennen lainaa Euroloan-palvelun kautta, ei hätää – Euroloan-lainan hakeminen tapahtuu näin:

 1. Valitse lainasumma 100-10000 €
 2. Syötä yhteystietosi ja sosiaaliturvatunnuksesi
 3. Syötä arvio tuloistasi ja menoistasi, sekä muut hakemuslomakkeen tiedot
 4. Lähetä hakemus

Saat lainapäätöksen yleensä sitä nopeammin, mitä pienempi hakemasi lainasumma on. 100–500 euron Express Pikaluotolle luvataan lainapäätös 2 minuutissa. Muistathan kuitenkin, että Euroloan laskuttaa lainan nopeasta tilittämisestä ekstraa, lainapäätöksen nopeus ei siis sinänsä kerro vielä mitään.

Kuka voi hakea Euroloan-lainaa?

Henkilökohtaisen Euroloan-luottotilin voi avata..

 • vähintään 20 vuoden ikäinen Suomen kansalainen,
 • joka asuu vakituisesti Suomessa,
 • jolla on henk. koht. verkkopankkitunnukset tai mobiilivarmenne
 • jolla ei ole maksuhäiriömerkintöjä

On myös suositeltavaa, että hakijalla on tasaiset, kohtuulliset tulot, jotta luottotappion riski ei kasva liian suureksi – yleensä Euroloanin hakijalle määrittelemä henkilökohtainen korkoprosentti nousee nopeasti sitä mukaa, mitä epävarmempi asiakas on kyseessä.

Miksi Euroloan ei myönnä lainaa ilman luottotietoja?

Hyvin harva luotonantaja myöntää nykypäivinä lainaa luottotiedottomille. Tämän takia on erityisen tärkeää maksaa aina laskut ja luotot takaisin maksusuunnitelman mukaisesti. Luottotietojen menettäminen hankaloittaa erilaisten sopimisten solmimista huomattavasti. Voit lukea lisää luottotiedoista, niiden menettämisestä ja palautumisesta Asiakastiedon sivuilta.

Siirry sivustolle

Euroloan kokemuksia

Allaolevat arvostelut ja kommentit ovat netin keskustelupalstoilta kerättyjä asiakkaiden kommentteja luotonantajan palvelusta ja toiminnasta.

Lainausmerkki Ihan asiallinen

Ihan asiallinen mesta. Myöhässä maksoin mutta ei siitä mitään ihmeempiä kuluja tullut, saman verran kuin Elisan puhelinlaskusta. Elisa tosi laittoi heti perintään (hirveet kulut), Euroloan ei laittanut mihinkään?

Kokemuksia käyttäjiltä Heippa33421, Suomi24

Lainausmerkki Hyvältä näyttää

Palvelu näyttää hyvältä ja kotimainenkin

Kokemuksia käyttäjiltä Vierailija, Vauva.fi

Lainausmerkki Epäselvät sivut

Yritinpä löytää noita sopimusehtoja tuolta euroloanin sivuilta. Hyvin ne on piilotettu. Ei ainakaan näin unisena löytynyt.

Kokemuksia käyttäjiltä Vierailija, Vauva.fi

Tietoja Euroloanin taustayrityksestä, Mash Finance Oyj:stä

Mash Finance Oyj, entiseltä nimeltään Euroloan Consumer Finance Oyj, on Euroloanin Suomen toiminnan taustayhtiö. Yhtiö on osa kansainvälistä Euroloan Group PLC:tä, jonka toimintaa johdetaan myös Suomesta. Yhtiöllä on toimintaa Suomen lisäksi Ruotsissa, Puolassa ja Luxemburgissa.

Euroloan-konsernin yritysrakenne. Kuvalähde: http://www.euroloan.com/company/group-structure/

Yrityksen tarina alkoi vuonna 2007, kun Tommi Lindfors ja Pauli Hentunen perustivat TopA Finance Finland Oy -nimisen yhtiön. Yhtiö keskittyi alun perin monien kilpailijoidensa tapaan tarjoamaan hyvin pieniä ja lyhytaikaisia, 50-200 euron ja 14-30 vuorokauden takaisinmaksuajan pikavippejä. Liiketoiminta kasvoi nopeasti, ja ajan myötä luottoja alettiin tarjoamaan myös suuremmissa summissa ja pidemmillä takaisinmaksuajoilla.

Yhtiön liikevaihto ja liikevoitto

Mash Finance Oyj on viime vuosina takonut melko kovaa tulosta. Esimerkiksi vuonna 2016 yhtiön liikevaihto oli 12,8 miljoonaa euroa ja voitto nettona euroissa 1,4 miljoonaa euroa. Vuonna 2017 yhtiön liikevaihto laski kuitenkin Suomessa 12,8 miljoonasta eurosta 8,6 miljoonaan euroon ja liikevoitto samoin 1,4 miljoonasta eurosta nolliin. On kuitenkin mahdollista, että tämän laskun taustalla on erilaisia yritysjärjestelyjä esimerkiksi verotuksen optimointiin liittyen.

Mash Finance – yritys brändätä Euroloan uudelleen?

Yhtiö tarjoaa Mash-brändin alla perinteisten kulutusluottojen ja pikalainojen lisäksi myös verkkokauppiaita ja muita vastaavia tahoja kiinnostavia palveluita, kuten osamaksua ja laskulla maksamista. Ainakin vielä yhtiö markkinoi kuitenkin lainatuotteitaan ainakin Suomessa perinteisellä Euroloan-brändillä. Jää nähtäväksi, siirretäänkö seuraavien vuosien aikana myös kuluttajalainat uuden, tuoreemman oloisen Mash-brändin alle.

Yhteenveto Euroloanista

Euroloan on Mash Finance Oyj:n luottopalvelu. Yritys on osa laajempaa Euroloan Group -konsernia.

Euroloan tarjoaa kuluttajille lainaa jopa 10000 euroon asti. Asiakkailla on valittavinaan 100-500 euron Express-pikaluotto tai suurempi Euroloan-kulutusluotto. Pienemmille, 100-500 euron lainoille saa pienemmän, muutaman kuukauden takaisinmaksuajan mutta yli 500 euron lainoille saa jopa 60 kuukautta takaisinmaksuaikaa.

Euroloan tarjoaa periaatteessa melko kilpailukykyisiä nettilainoja, sillä sen lainatuotteiden nimellinen vuosikorko on 0–35 prosenttia. Vertailun vuoksi, esim. Ferratumin vuosikorko on yli 100 %. Euroloanin ongelma on sen suuret sivukulut – lisämaksuja joutuu pulittamaan niin lainan nostamisesta, luottotilin hoidosta kuin välittömästä tilittämisestäkin.

Arvostelijan kommentit

Euroloanin lainat ovat monien kilpailevien pikaluottolainojen tapaan koroiltaan hyvin vaihtelevia: hyvä asiakas voi saada lainaa jopa viiden vuoden korkoprosentilla ja lähes olemattomilla sivukuluilla, siinä missä epävarmempi takaisinmaksaja voi hämmästyä jopa 35 prosentin vuosikorosta ja useiden kymmenien prosenttien sivukuluista.

Euroloan on joka tapauksessa edullisempi kuin esimerkiksi Ferratum tai Vivus, mutta en voi suositella sitä varauksetta. On fiksuinta tarkistaa ensin millaisella korolla ja sivukuluilla voit saada yhtiöllä lainaa, ja vertailla näitä lukuja kilpailijoihin, ennen kuin allekirjoitat varsinaisen lainasopimuksen.

Suosittelen, että kokeilet ensin kilpailuttaa lainasi puolueettoman kilpailutushakemuksemme avulla: saat yhdellä hakemuksella alustavan lainapäätöksen ja tarkat korkolukemat sisältävät lainatarjoukset jopa yli 20 pankilta ja muulta toimijalta. Kannattaa myös tarkistaa ainakin nämä kilpailijat:

 • Bank Norwegian
 • Komplett Bank
 • Ostosraha
 • Credigo

Voit myös halutessasi vertailla täysin anonyymisti pikavippien ja lainojen todellisia minimi- ja maksimivuosikorkoja pikavippivertailussamme. Näet siitä lainasumman valitsemalla kaikki markkinoiden lainatuotteet ja niiden todelliset minimi- sekä maksimivuosikorot.