HAE HETI
Etusivu » Lainaa » Ferratum arvostelu ja kokemuksia

Ferratum

Koti-ikoni ferratum.fi
Ferratumin plussat ja miinukset
+ Joustava-luottoon alkuun 60vrk lyhennysvapaata + Prime-lainaan jopa 10v maksuaikaa + Pitkäaikainen, luotettava toimija + Rahat heti tilille Nordean, Danske Bankin, OP-Pohjolan, Aktian, Säästöpankin, ja POP pankin sekä Handelsbankenin tileille
- Joustava-luotossa korkea vuosikorko - Prime-lainaa voi olla vaikeaa saada
Siirry sivustolle »
(Avautuu uuteen välilehteen)
..tai hae yhdellä hakemuksella lainapäätös jopa 20+ luotonantajalta tästä »
Luotonantaja
Taustayritys: Ferratum Group Yrityksen kotimaa: Suomi Palvelu avattu: 2005

Ferratumin lainatuotteet

Ferratum tarjoaa asiakkailleen kahta lainatuotetta: 10-2000 euron Joustava-luottoa sekä suurempaa, 3000-20000 euron Prime-lainaa.

Joustava on nimensä mukaisesti joustava luottotili, jolta voi tilin avaamisen jälkeen tehdä uusia nostoja ilman hakemuksia – käytännössä nappia painamalla. Joustava-luotto on helppokäyttöinen, mutta lainatuotteen kääntöpuolena on korkea korko: vuosikorko on 103,42 prosenttia ja nostopalkkio 7,5 prosenttia nostosummasta. Joustava-luottoon saa uutena asiakkaana 60 vuorokautta lyhennysvapaata, mikä voi helpottaa tiukassa rahatilanteessa hetkellisesti. On kuitenkin syytä muistaa, että laina kerryttää tämän ajan normaalisti korkoa.

Prime-laina on kertalaina, jolle myönnetään 1-10 vuotta maksuaikaa – maksuajan saat päättää itse. Mitä pidempi maksuaika on, sitä pienempi on kuukausierä, mutta sitä enemmän maksat pitkällä juoksulla korkokuluja. Prime-lainan korko on pienempi kuin Joustavan – 5-45 prosenttia vuodessa + 3kk euribor-viitekorko. Lisäksi avauspalkkiona peritään summasta riippumatta 149 euroa. Kyseessä ei siis ole mikään edullinen luotto ellei sitä saa lähes viiden prosentin minimikorolla, mutta tarjouksen pyytäminen ei velvoita sinua mihinkään, niinpä Prime-lainan hakeminen voi olla kokeilemisen arvoista jos sinulla on tarvetta yli 3000 euron rahoitukselle.

Ferratum-lainan hakeminen

Ferratumin lainatuotteiden hakeminen on melko yksinkertaista, oli kyseessä sitten sadan euron pikavippi tai 10 tuhannen euron Prime-laina: kaikkia lainoja haetaan samalla tavalla nopean nettihakemuksen kautta, jonka voi täyttää myös puhelimella.

1. Valitse lainasumma

Valitse ensin haluamasi lainasumma. Jos tarvitset vain pientä pikavippiä, valitsemasi summa nostetaan 2000 euron Joustava-luottotililtä tilillesi kun hakemuksesi on käsitelty. Jos taas haet suurempaa lainaa eli Prime-lainaa, lainasopimus tehdään kertalainatyyppisesti tälle kyseiselle lainasummalle.

2. Täytä lainahakemus

Ferratumin lainahakemus on melko tyypillinen vakuudettomien lainojen hakemuslomake: siinä kysellään asiakkaasta tärkeät perustiedot, kuten yhteystiedot, henkilötunnus, palkkatulojen määrä sekä vakituisten menojen suuruus. Mitä tarkemmin ja rehellisemmin täytät lainahakemuksen, sitä todennäköisemmin saat tilanteeseesi oikean henkilökohtaisen koron – esimerkiksi muiden lainojen määrässä ei kannata koittaa valehdella, sillä luotonantajat saavat usein haettua automaattisesti muiden velkojen tiedot esimerkiksi Asiakastiedon luottorekisterin kaltaisista järjestelmistä.

3. Lähetä hakemus ja vastaanota lainapäätös

Ferratum pystyy tekemään lainapäätöksen hyvin pitkälti automaattisesti – usein saatkin lainapäätöksen lähes välittömästi hakemuksen lähettämisen jälkeen. Toki mitä suuremmasta lainasummasta on kyse, sitä pidempään hakemuksen käsittelyssä voi kestää. Kun Ferratum on tehnyt myönteisen lainapäätöksen, he tilittävät rahat sinulle yleensä välittömästi. Rahat siirtyvät ilman viivettä Nordean, Danske Bankin, OP-Pohjolan, Aktian, Säästöpankin, ja POP pankin sekä Handelsbankenin tileille. Huomioithan kuitenkin, että lainoja saa Suomen lain mukaan tilittää vain klo 07–23 välisenä aikana, ja yöllä haetut lainat maksetaan tilille sen myötä vasta aamulla.

 

Kuka voi hakea Ferratum-lainaa?

Ferratumin lainoille on muutama perusvaatimus:

  • 21 vuoden ikä Joustava-luotolle, 25 vuoden ikä Prime-lainalle
  • Ei maksuhäiriömerkintää
  • Voimassa olevat verkkopankkitunnukset ja henkilökohtainen pankkitili
  • Vakituinen osoite Suomessa

Mitä vähemmän sinulla on muita lainoja avoimena, tai mitä suuremmat vakituiset tulot sinulla on, sitä todennäköisemmin saat hyväksytyn lainapäätöksen. Parempi maksukyky vaikuttaa myös Prime-lainan korkoon – mitä varmempi asiakas on kyseessä, sitä matalampi on myös lainan korko.

Siirry sivustolle

Ferratum kokemuksia

Allaolevat arvostelut ja kommentit ovat netin keskustelupalstoilta kerättyjä asiakkaiden kommentteja luotonantajan palvelusta ja toiminnasta.

Lainausmerkki Ferratum on asiallinen

Ferratum on asiallinen. Itse olen joutunut maksuvaikeuksiin vippieni kanssa ja Ferratum on ainoa firma joka ei pelottele vaan antaa mahdollisuuden selvitä.

Kokemuksia käyttäjiltä heltsu25, Suomi24

Lainausmerkki Toiminut niin kuin pitää

Ite oon ottanu Ferratumilta lainaa 800€ ja maksanu sitä pois 150€ kuussa ja kyllä se laina on lyhentyny ainaki mulla niinku pitänykki.

Kokemuksia käyttäjiltä Anonyymi, Vauva.fi

Lainausmerkki Hyvä ja luotettava

Hyvä ja luotettava vippifirma. Kuuluu Suomen pienlainayhdistykseen. Hyvät lainaajat ja ehdot, juostavia jos maksuvaikeuksia. Yksi parhaimmista.

Kokemuksia käyttäjiltä gollun, Suomi24

Lainausmerkki Huijarifirma

Kaikista suurin huijarifirma. Yrittäkääpä pyytää esim. Kaikkia tilitapahtumia listattuna. Heitä käsitellään usean jutun pohjalta oikeudessa.

Kokemuksia käyttäjiltä Huijareita, Suomi24

Tietoja taustayhtiö Ferratum Groupista

Ferratum on kansainvälinen rahoitusyhtiö, joka myöntää rahoitusta sekä kuluttajille että yrityksille. Yhtiön on perustanut suomalainen Jorma Jokela vuonna 2005.

Yhtiö toimi alun perin pelkästään Suomessa ja käytännössä pelkästään niinsanotulla pikaluottojen toimi-alalla, mutta se on laajentanut toimintaansa hyvin laajasti vuosien saatossa. Nykyään sillä on ympäri maailmaa pankkitoimintaa (Ferratum Bank), yrityslainatoimintaa (Ferratum Business) sekä tietenkin perinteistä pikaluottotoimintaa. Konsernin tulot olivat vuonna 2017 jo hurjat 220 miljoonaa euroa. Yhtiön tavoitteena onkin ilmeisesti laajentaa liiketoimintaansa pienlainoihin keskittyneestä painotuksesta kokonaisvaltaisempaan, kansainväliseen mobiilipankkitoimintaan.

Liiketoimintaa jo yli 20 maassa

Ferratum Groupilla on yhtiön verkkosivujen mukaan liiketoimintaa jo 24 maassa, Suomesta aina Brasiliaan ja Australiaan saakka. On kuitenkin epäselvää, miten laajaa toiminta on – todennäköistä on, että liiketoiminta on suuressa osassa listatuista maista hyvin pienimuotoista. Ferratum Group työllistää kansainvälisesti yli 500 henkilöä.

Jo miljoonia asiakkaita

Ferratum Groupilla on yhtiön verkkosivujen mukaan maailmanlaajuisesti jo yli 3,5 miljoonan asiakkaan rekisteri, joista yli miljoonalle on myönnetty jonkinlainen laina. Suurin osa asiakkaista on niinsanottuja pienlaina-asiakkaita, joiden luottosummat liikkuvat sadoissa tai korkeintaan parissa tuhannessa eurossa. Suurin osa lainoista on lyhyen, noin 1-12 kuukauden maksuajan lainoja. Yhtiön sivuilta ei selviä, mikä suomalaisten asiakkaiden osuus yllämainituista 3,5 ja yli 1 miljoonan asiakkaan lukemista on.

Sijoittaako Ferratumiin? Yhtiö on myös pörssissä

Ferratum-konserni on myös listautunut Frankfurtin pörssiin, niinpä sen osakkeet ovat kenen tahansa sijoittajan ostettavissa. Kun yhtiö listautui pörssiin, sen osakkeiden arvoksi määriteltiin niinsanotussa IPO-tilaisuudessa (Initial Public Offering) 17,50 euroa. Tällä hetkellä yhden osakkeen arvo on 10,14 euroa. Parhaimmillaan osakkeen arvo kävi jo kolmessakymmenessä eurossa, mutta arvo on laskenut rajusti vuoden 2018 aikana.

 

Ferratum – yhteenveto ja kommentit

Ferratum on myöntänyt vuosien varrella jo miljoonia lainoja. Ferratum on osa globaalia, Suomessa perustetua Ferratum Group -konsernia, joka toimii tällä hetkellä yli 20 maassa. Kyseessä onkin yksi Suomen perinteikkäimmistä luotonantajista, ja Ferratum Group on myös listautunut Frankfurtin pörssiin.

 

Ferratumin lainatuotteet ovat käteviä – varo kuitenkin korkeita korkoja

Ferratum Joustava on 2000 euron luottotili. Joustava toimii kuin luottokortti netissä, sillä sen kautta voi hakea kätevästi lainaa suoraan omalle tilille napin painalluksella. Huomaathan kuitenkin, että lainan nostopalkkio on 7,5 % ja nimelliskorko korkeat 103,42 %, niinpä se kannattaa maksaa takaisin mahdollisimman nopealla aikataululla. Joustava-lainan takaisinmaksu tapahtuu joustavissa kuukausierissä. Voit lyhentää lainaa sinulle sopivissa maksuerissä. Mitä nopeammin maksat lainan takaisin, sitä vähemmän maksat lainasta korkoja ja kuluja. Joustava-lainan ikäraja on 20 vuotta.

Ferratum Prime-laina on 3000–20000 euron kertalaina, jolle voi valita 1-10 vuoden maksuajan. Ferratum on hiljattain lanseerannut monien kilpailijoidensa tapaan suuremmat, kulutusluottomalliset lainat. Prime-laina onkin edullisempaa kuin Joustava-luottorajalta nostettu laina, mutta sen selvästi pidempi maksuaika kerryttää asiakkaalle myös äkkiä melkoisesti kuluja ja korkoja. Siinä missä Joustava-luoton käyttökohteita ovat perinteisesti pienemmät hankinnat, kuten pikaiset kodinkoneiden päivittämiset tai lääkärilaskujen kuittaamiset, Prime-lainalla voi rahoittaa myös suurempia hankintoja, kuten remontteja tai esimerkiksi auton.

Ferratumin Prime-lainan korko vaihtelee asiakaskohtaisesti aina 5 prosentista 45 prosenttiin, joten sen todellista hintatasoa on vaikea arvioida. On kuitenkin todennäköistä, että suurin osa asiakkaista saa tarjouksen luoton kalliimmasta päästä. 5-45 prosentin koron lisäksi hintaan lisätään 3 kuukauden Euribor-korko. Pitkällä maksuajalla tämä Joustava-lainaa periaatteessa edullisempi lainatuote voi siis tehdä ison loven asiakkaan lompakkoon – esimerkiksi 5 000 euron laina 5 vuoden maksuajalla tietää hurjaa 7 948 euron takaisinmaksua (ja tämäkin kohtuullisella 20 prosentin esimerkkikorolla), toki pienissä 133,47 euron kuukausierissä.

 

Arvostelijan kommentti: kokeile ensin kilpailijoita

Ferratum mainostaa paljon lainatuotteitaan, koska niissä on korkea korko ja ne ovat yhtiölle täten hyvin tuottoisia. Asiakkaan kannalta tämä ei tietenkään ole mukava juttu – monet ovatkin kummissaan muutaman kuukauden lainojen kuukausieriä makseltuaan, kun varsinainen lainan pääoma ei ole juurikaan lyhentynyt korkeiden korkojen takia.

Suosittelemme, että kokeilet ensin hakea lainaa joko kilpailutushakemuksemme kautta, tai näiltä edullisemmilta kilpailijoilta:

  • Instabank
  • Komplett Bank
  • Bank Norwegian
  • Ostosraha
  • Euroloan

Voit myös vertailla pikavippien korkoja anonyymisti pikavippivertailussamme.

 

Ferratumin yhteystiedot

Ferratumin asiakaspalvelu palvelee 24 tuntia vuorokaudessa.

Puhelin: 0800 166 308 (maksuton)
Fax: 020 74 11 612
Sähköposti: asiakaspalvelu@ferratum.fi