HAE HETI
Ladataan..
Etusivu » Lainaa » Käytetyn auton rahoitus vakuudettomilla lainoilla

Käytetyn auton rahoitus vakuudettomilla lainoilla

Auton hankintaan käytettäviä lainoja on tarjolla lukuisia. Hintojen ja ehtojen vertailu voi tuottaa päänvaivaa. Lisäksi osa lainanantajista tarjoaa esimerkiksi tavanomaisia kulutus- ja joustoluottoja autorahoitukseksi. Kokosimme tietopaketin, jota voit hyödyntää aina autorahoitusta etsiessäsi. Verkossa on myös käytettävissä lainalaskureita, jotka helpottavat lainanhakijan taakkaa huomattavasti

Voit saada autolainan täysin ilman vakuuksia verkossa. Sinun ei tarvitse enää kävellä pankkiin mukanasi kasa papereita. Mahdolliset liitteet on helppo liittää sähköiseen hakemukseen pankin tai rahoitusyhtiön verkkopalvelussa. Voit saada vakuudetonta kulutusluottoa auton hankintaan jopa 70 000 euroa. Ensimmäinen lainatarjous ei ole kuitenkaan välttämättä paras mahdollinen. Autolainat kannattaa joka kerta vertailla ja kilpailuttaa.

Laina ilman vakuuksia on saatavilla useimmille

Rahoituksen voi löytää lähes jokaisesta pankista ja rahoitusyhtiöstä. Autorahoituksen saadakseen täytyy tyypillisesti täyttää muutama ehto:

  1. Hakijan täytyy olla vähintään täysi-ikäinen
  2. Hakijalla ei saa olla maksuhäiriömerkintöjä
  3. Hakijalla tulee olla asuinpaikka Suomessa sekä henkilökohtaiset verkkopankkitunnukset tunnistautumista varten
  4. Hakijalla tulisi olla riittävä maksukyky lainan takaisinmaksuun

Myös muut ehdot ovat mahdollisia. Tarkista lopulliset ehdot lainanantajaltasi.

Autolaina ei vaadi enää vakuuksia

Ennen käteviä verkkopalveluja autolaina hankittiin kävelemällä kivijalkapankkiin pankin työntekijän juttusille. Lisäksi lainalle tarvittiin lähes poikkeuksetta vakuuksia. Niitä ovat esimerkiksi rahastot, asunto, talletukset tai hankittava auto. Vakuuksilla pankki varmisti lainan takaisinmaksun. Tilanne on kuitenkin nykyään toinen. Verkkohakemuksella merkittävänkin lainasumman voi saada täysin ilman vakuuksia omalle tilille hetkessä.

Vakuudeton laina sopii käytetyn auton hankintaan tietyin edellytyksin

Autojen rahoitusvaihtoehdoiksi on tarjolla esimerkiksi kulutusluotto, joustoluotto ja pikavippi. 

  1. Joustoluotto on nykypäivänä suosittu lainaratkaisu. Laina-asiakas saa käyttöönsä luottokortin tavoin käytettävän lainan. Joustotililtä voi nostaa rahaa henkilökohtaiselle tilille. Jokaisesta nostosta veloitetaan tyypillisesti erikseen. Nostopalkkio on joitakin kymmeniä prosentteja. Joustoluottoa myönnetään useimmiten yli 2000 euroa. Koko lainasummaa ei ole pakko ottaa kuitenkaan heti käyttöön. Luottoa voi nostaa käyttöön esimerkiksi muutamia satasia silloin kun tarvitsee. 
  2. Kulutusluotto on tyypillisesti muutaman tuhannen euron laina. Toisaalta jotkut rahoitusyhtiöt myöntävät sitä jopa 70 000 euroa ilman vakuuksia. Useimmiten laina maksetaan takaisin parissa vuodessa. Kulutusluottoa tarjoavat pankit ja rahoitusyhtiöt.
  3. Pikavippi on yleensä muutamista kympistä noin tuhanteen euroon asti myönnettävä laina. Sen saa yleensä muutamassa minuutissa lainanantajan verkkosivustolta tai tekstiviestitse. Tyypillisin pikavippi on 300 euroa ja takaisinmaksuaika kolme kuukautta.

Valitun lainan nimellä ei kuitenkaan ole sinänsä merkitystä. Lainan ehdot ja hinta ratkaisevat. Vakuudettomien lainojen hinnat ovat nykyään pitkälti hyvin samansuuruisia eduskunnan säätämän korkokattolain jälkeen. Silti edelleen myös käytetyn auton hankintaan valittavissa lainoissa on hintaeroja, jotka on hyvä ottaa huomioon.

Autolainojen vertailussa on hyvä ottaa huomioon lainan todellinen vuosikorko. Se kertoo lainan kokonaiskustannukset ja se on laskettu monesti samalla tavalla jokaisessa pankissa ja rahoitusyhtiössä. Jos vertailu tuntuu vaivalloiselta, lainalaskuri hoitaa homman puolestasi. Lisäksi laskuri kilpailuttaa lainatarjoukset puolestasi.

Käytetyn auton hankinta autoliikkeen osamaksusopimuksella

Myös autoliikkeestä voi hankkia rahoituksen. Auton voi maksaa myös osissa. Lainanhakijan on syytä huomioida, että auton saa omaksi vasta kun viimeinen osamaksuerä on maksettu. Lisäksi sopimukseen vaaditaan tyypillisesti käsiraha, joka voi olla tuhansia euroja. Tämä ei ole kuitenkaan sääntö ilman poikkeusta, sillä osa autoliikkeistä tarjoaa lainaa ilman vakuuksia ja käsirahaa. Autoliikkeelle käytetyn auton rahoitus on ansaintakeino samoin kuin pankeille ja rahoitusyhtiöille. Osamaksusopimukset on joka tapauksessa syytä vertailla lainoihin ja kilpailuttaa parhaan mahdollisen ratkaisun saamiseksi.

Liisaaminen eli leasing sopii myös yksityishenkilöille

Kaikki eivät välttämättä halua omistaa autoa. Auto on kuitenkin monelle välttämättömyys. Tähän tarpeeseen vastaa osaltaan auton määräaikainen vuokraaminen. Leasing-maksua vastaan asiakas saa auton käyttöönsä. Maksua maksetaan kuukausittain, yleensä noin kahdesta viiteen vuotta. Auto voidaan sopimuksen mukaan joko luovuttaa takaisin sitä vuokraavalle taholle tai vaihtoehtoisesti käyttäjä saa auton omistukseensa sopimuksen jälkeen. Auto voidaan tyypillisesti lunastaa käyttäjälle sopimuksen päätteeksi lasketulla jäännösarvohinnalla. 

On hyvä huomioida liisaamisen tulevan monesti kalliimmaksi kuin auton ostaminen lainarahalla. Leasing-sopimuksen hintaan kuuluu toisaalta tyypillisesti auton huollot sekä vakuutusmaksut. Vaivattomuutta arvostavalle liisaaminen voi olla oikea ratkaisu. Hintojen ja ehtojen vertailu on avainasemassa tässäkin tapauksessa. Leasing-hintoja kannattaa vertailla lainojen hintoihin. Laina tulee monesti halvemmaksi.

Onnistunut lainavalinta vaatii vertailua

Jos edellä mainitut lainavaihtoehdot eivät täytä tarpeitasi, vaihtoehtona on marssia pankkiin tai pankin verkkosivulle ja hakea perinteistä autolainaa. Joudut todennäköisesti kuitenkin antamaan lainalle jotakin vakuudeksi. Vakuutena voi olla hankittava auto tai muuta varallisuutta. Lisäksi pankin autolainaa voi joutua odottamaan hieman kauemmin kuin muiden lainanantajien lainoja. Jos olet pankin vakioasiakas, voit todennäköisesti saada autolainan paremmilla ehdoilla ja edullisemmin kuin uusi asiakas. Oli valintasi mikä tahansa, muista vertailla lainat ja parhaassa tapauksessa kilpailuttaa ne. Säästät todennäköisesti pitkän pennin.

Pähkinänkuoressa eri vaihtoehdot käytetyn auton rahoitukseen:

JoustoluottoKulutusluottoPikavippiOsamaksuLeasingPankin autolaina
Plussat
Lainaa voi käyttää vain tarvittavan summan milloin tahansa.

Lainaa ei ole pakko käyttää heti kokonaisuudessaan.

Lainaa jopa 70 000 euroa pitkällä maksuajalla.

Vakuuksia ei yleensä tarvita.

Lainan saa helposti ja nopeasti.Oman auton hankinta onnistuu ilman suuria summia rahaa.Vaivaton ratkaisu, huollot ja auton vakuutusmaksu sisältyvät useimmiten hintaan.Edullinen lainaratkaisu.

Pankin vakioasiakas voi saada autolainan hyvillä ehdoilla sekä edullisesti.

MiinuksetNostopalkkiot veloitetaan erikseenLuottoa myönnetään monesti liian helposti, tarkistele omaa lainan takaisinmaksu-kykyäsi realistisesti.Todellinen vuosikorko voi nousta korkeaksi.Käsiraha vaaditaan useimmiten.Autoa ei saa välttämättä omaksi.

Auton hankinta voi tulla kalliiksi.

Lainalle tarvitaan tyypillisesti vakuuksia.

 

Kuten voit huomata, käytetyn auton rahoitukseen löytyy lukuisia vaihtoehtoja. Pankkien ja rahoitusyhtiöiden täytyy tarjota jokaisesta lainasta vakiomuotoiset tiedot. Voit käyttää niitä tai lainalaskuria eri lainojen todellisten hintojen vertailuun.