HAE HETI
Etusivu » Lainaa » Lainalaskuri

Lainalaskuri

Lainalaskurin avulla voit laskea:

 • Lainan kuukausierän
 • Lainan todellisen vuosikoron
 • Lainan kokonaiskulut

Syötä laskuriin lainasumma, haluamasi maksuaika, lainan korkoprosentti, mahdollinen avausmaksu sekä kuukausittainen tilinhoitomaksu.

Laskuri laskee uudet tulokset automaattisesti, kun muutat numeroita.

Huomioi, että laskuri on suuntaa-antava työkalu. EasyFinance.fi ei takaa, että laskurin tiedot vastaisivat kaikkien pankkien ja luotonantajien maksuaikatauluja. Tarkista tarkat maksutiedot aina lainasopimuksestasi.

 

Lainalaskuri näyttää lainan kulut selkeästi

Lainalaskurin avulla lasket helposti lainan kaikki kulut. Voit käyttää laskuria kaikkien lainatyyppien kulujen laskemiseen:

 • Pikavippi ja pienlaina
 • Kulutusluotto
 • Autolaina ja muu vakuudellinen laina
 • Asuntolaina

Korko ja kulut toimivat samalla tavalla riippumatta siitä, onko lainasumma 100 € vai 250 000 €. Syötä laskuriin lainan tiedot, niin näet välittömästi millainen on lainan kuukausierä, todellinen vuosikorko sekä kulujen määrä kokonaisuudessaan.

Voit käyttää laskuria esimerkiksi tulevan lainan suunnittelemiseen. Lainalaskurin avulla voit miettiä, millaiseen lainaan sinulla on tämänhetkisessä taloustilanteessasi varaa.

Nämä tekijät vaikuttavat lainakulujen määrään

Lainan kulut muodostuvat nimelliskorosta ja sivukuluista. Näiden kokoluokkaan vaikuttaa myös paljon, millaisen laina-ajan valitset.

1. Nimelliskorko

Ehdottomasti tärkein asia lainoja vertaillessa. Nimelliskorko on lainan varsinainen korko, minkä perusteella lainasaldo kasvaa.

Nimelliskorko ilmoitetaan lähes aina vuosikorkona, joidenkin pienlainojen kohdalla voidaan puhua joskus kuukausikorosta. Nimelliskorko ei kuitenkaan ole sama asia kuin todellinen vuosikorko.

2. Sivukulut

Lainan avausmaksu, toimitusmaksu, nostopalkkio, lainanhoitokulu, tilinhoitomaksu.. pankit ja luotonantajat veloittavat paljon sivukuluja erilaisilla nimikkeillä.

Tapauksesta riippuen nämä voivat vaikuttaa lainan kokonaiskuluihin vähän tai paljon. Kun syötät lainalaskuriin kaikki lainan sivukulut, näet miten ne vaikuttavat lainan kokonaiskustannuksiin ja todelliseen vuosikorkoon.

3. Laina-aika

Monet eivät muista sitä faktaa lainanhakemista harkitessaan, että laina-aika vaikuttaa kokonaiskustannuksiin todella paljon.

Esimerkiksi 10 000 euron laina 10 prosentin korolla tarkoittaa 12 kuukauden maksuajalla noin 879 euron kuukausierää ja 550 euron kokonaiskuluja. Jos taas laina-aika on 36 kuukautta, kuukausierä pienenee 323 euroon mutta lainan kokonaiskulut nousevat selkeästi, 1616 euroon.

 

Lainan todellinen vuosikorko sisältää lainan kaikki kulut

Todellinen vuosikorko on nimelliskoron ja sivukulujen perusteella laskettu luku, joka helpottaa erilaisten lainatuotteiden kulujen vertailua.

Todellisen vuosikoron laskukaava

Todellisen vuosikoron laskeminen käsin on hyvin vaikeaa monimutkaisesta laskukaavasta johtuen. Lainalaskurimme avulla näet sen kuitenkin suoraan, kun syötät lainan tiedot.

Todellinen vuosikorko on yleensä hieman korkeampi kuin lainan vuosittainen nimelliskorko. Todellinen vuosikorko kasvaa kuitenkin sitä mukaa, mitä enemmän lainaan sisältyy erilaisia sivukuluja. Tämän takia todellisen vuosikoron avulla lainojen vertailu on kätevää.

Esimerkki sivukulujen vaikutuksesta todelliseen vuosikorkoon:

Laina 1: Ei sivukuluja

 • Lainasumma 10 000 €
 • Laina-aika 24 kk
 • Nimelliskorko 12 %
 • Avausmaksu 0 €
 • Tilinhoitomaksu 0 €/kk
 • Todellinen vuosikorko: 12,6 %

Laina 2: 100 euron avausmaksu

 • Lainasumma 10 000 €
 • Laina-aika 24 kk
 • Nimelliskorko 12 %
 • Avausmaksu 100 €
 • Tilinhoitomaksu  0 €/kk
 • Todellinen vuosikorko: 13,8 %

Laina 3: 250 euron avausmaksu, tilinhoitomaksu 9,9 €/kk

 • Lainasumma 10 000 €
 • Laina-aika 24 kk
 • Nimelliskorko 12 %
 • Avausmaksu 250 €
 • Tilinhoitomaksu  5 €/kk
 • Todellinen vuosikorko: 17,8 %

 

Erilaisia lainatyyppejä

Markkinoilla on paljon erilaisia lainatuotteita erilaisiin tarpeisiin. Alla on lueteltuna yleisimmät lainakategoriat ja näiden ominaispiirteet.

Voit laskea sivun yläreunassa olevan lainalaskurin avulla lainan kokonaiskulut riippumatta siitä, mihin kategoriaan tarvitsemasi laina kuuluu.

Vakuudeton pienlaina
n. 100–2 000 €

Pienlainoja, joita kutsutaan myös pikavipeiksi, on markkinoilla paljon, ja niitä voi hakea usein suoraan netistä lyhyellä hakemuksella.

Pienlainojen todelliset vuosikorot ovat yleensä hyvin korkeat, jopa 50-150 prosenttia. Tämä ei kuitenkaan heijasta täysin reilusti lainojen todellista kulutasoa, sillä takaisinmaksuajat ovat yleensä myös lyhyitä minkä myötä korkea korko ei ehdi ”juoksemaan” pitkään.

Pienlainoja myöntäviä yrityksiä ovat esimerkiksi Ferratum, Suomilimiitti ja Viikinkilaina.

Vakuudeton kulutusluotto:
n. 2 000–30 000 €

Kuten pienlainoja, myös suurempia vakuudettomia lainoja myönnetään nykyään netin kautta. Suuremman lainan lainahakemus on yleensä hieman kattavampi kuin pienlainojen, ja luotonantajat kysyvät tarkemmin erilaisia hakemusliitteitä.

Netin vakuudettomien kulutusluottojen todelliset vuosikorot liikkuvat keskimäärin 12-30 prosentin välillä.

Vakuudettomia kulutusluottoja myöntäviä yrityksiä ovat esimerkiksi Bank Norwegian, Ostosraha ja Komplett Bank.

Vakuudellinen laina:
n. 2 000–100 000 €

Vakuudellisella lainalla tarkoitetaan lainoja, joiden pantiksi asetetaan omaisuutta. Yleisimpiä vakuudellisia lainoja ovat autolaina ja venelaina. Joskus myös esimerkiksi remonttilainaa otetaan vakuuden kera, tällöin vakuudeksi voidaan antaa esimerkiksi osa asunto-osakkeesta.

Vakuudellisten lainojen todelliset vuosikorot vaihtelevat keskimäärin 4-15 prosentin välillä.

Vakuudellisia lainoja myöntävät tyypillisesti kaikki perinteiset kivijalkapankit.

Asuntolaina

Asuntolaina on nimensä mukaisesti laina, joka otetaan asunnon ostamista varten. Asuntolainan pantiksi asetetaan yleensä ostettava asunto. Asunto ei saa kuitenkaan olla lainan ainoa vakuus, eli asunnon vakuusarvon ylittävä osa lainasta tulee maksaa käsirahana tai sen vakuudeksi tulee asettaa muuta omaisuutta, esimerkiksi toinen asunto, osakkeita tai muu pankin hyväksymä omaisuus.

Asuntolainojen korko koostuu pankin marginaalista sekä senhetkisestä euribor-korosta. Tällä hetkellä (kesäkuu 2019) 12 kuukauden euribor on miinuksella, niinpä lainan korko koostuu pelkästä pankin marginaalista. Pankkien marginaalit ovat tyypillisesti 0,4-2,0 prosenttia vuodessa, riippuen rahoitettavan kohteen riskitasosta ja asiakkaan maksukyvystä.

Asuntolainoja myöntävät käytännössä pelkästään perinteiset kivijalkapankit.

 

Miten löytää edullisin vakuudeton laina?

Edullisen lainan löytäminen ei ole helppoa. Netissä on kymmeniä toimijoita, jotka myöntävät suomalaisille kuluttajille lainaa vakuudettomasti pelkän nettihakemuksen perusteella.

Käytännön ongelmaksi muodostuu usein se fakta, että eri luotonantajien korkoja ja kuluja on vaikea vertailla keskenään. Tämä johtuu siitä, että lainan korko muodostuu usein hakijakohtaisesti, etkä voi tietää omaa korkotasoasi ennen kuin olet täyttänyt hakemuksen kokonaan ja saat lainasopimuksen luettavaksi ja hyväksyttäväksi.

Palvelumme on ratkaisu tähän ongelmaan. Kun täytät EasyFinance-kilpailutushakemuksen, välitämme hakemustietosi yli 20 pankille ja luotonantajalle, ja nämä palauttavat vastauksena alustavan lainapäätöksen. Saat kerralla tietää korkotasosi kaikilta niiltä toimijoilta, jotka haluavat myöntää sinulle lainaa, ja näet läpinäkyvästi mitä eri luotonantajien laina maksaa (kuukausierä, korko ja kulut).

EasyFinance-hakemus ei sido sinua mihinkään

Voit hakea palvelumme kautta lainaa 100 eurosta jopa 60 000 euroon asti. Parasta on, että hakemuksen lähettäminen ei sido sinua mihinkään. Voit halutessasi vain tarkistaa, mikä on tämänhetkinen korkotasosi. Jos saat lainatarjouksia, voit halutessasi hylätä vaikka kaikki.

Hakemuksen täyttäminen kestää noin 3 minuuttia, ja sen voi täyttää niin tietokoneella, tabletilla kuin puhelimellakin.

Täytä hakemus