HAE HETI
Etusivu » Lainaa » Lainasto arvostelu ja kokemuksia

Lainasto

Koti-ikoni lainasto.fi
Lainaston plussat ja miinukset
+ 100-400 € kertalaina on pikavipiksi edullinen + Helppokäyttöinen joustoluotto + Pitkäaikainen, kotimainen toimija + Maksetaan heti tilille
- Joustoluotossa korkea vuosikorko - Kulutusluotossa melko korkea vuosikorko
Siirry sivustolle »
(Avautuu uuteen välilehteen)
..tai hae yhdellä hakemuksella lainapäätös jopa 20+ luotonantajalta tästä »
Luotonantaja
Taustayritys: GF Money Consumer Finance Oy (ent. Lainasto Oy) Yrityksen kotimaa: Suomi Palvelu avattu: 2011

Lainaston lainatuotteet

Lainasto tarjoaa asiakkailleen kolmenlaista lainaa: pikalainaa, joustoluottoa ja kulutusluottoa.

Pikalaina on perinteinen 100-400 euron pikavippi. Sille saa aina kiinteät 12 kuukautta takaisinmaksuaikaa.

Lainaston pikavippi maksetaan takaisin kuudessa erässä. Viisi ensimmäistä erää ovat pienempiä, ja loppusumma maksetaan viimeisessä, kuudennessa erässä takaisin. Esimerkiksi 100 euron pikavippi maksetaan takaisin seuraavissa erissä kahden kuukauden välein: 10 €, 10 €, 10 €, 10 €, 10 €, 87,50 €.

Pikalainan nimelliskorko on 28,60 % ja KSL:n mukainen todellinen vuosikorko 48,90 %.

Pikalainaa on helppo hakea, sillä sitä varten ei tarvitse todistaa tulotietoja. Riittää, että hakijalla on luottotiedot kunnossa ja vähintään pienet, tasaiset tulot.

Joustoluotto on nimensä mukaisesti joustava lainatuote. Joustoluotto tarkoittaa käytännössä henkilökohtaista luottotiliä netissä. Se toimii tavallaan kuten perinteinen luottokortti: luottotililtä voi nostaa napin painalluksella sopivan summan rahaa pankkitilille.

Joustoluoton nimelliskorko on 60 % ja kun siihen lisätään 14 prosentin nostopalkkio, KSL:n mukaiseksi todelliseksi vuosikoroksi muodostuu 112,81 %.

Kulutusluotto on Lainaston lainatuotteista suurin, ja sille saakin pidemmän maksuajan kuin pikalainalle ja joustoluotolle: kulutusluotolle voi valita itselleen sopivan, 12-36 kuukauden takaisinmaksuajan. Kulutusluotto on tarkoitettu keskikokoisia hankintoja varten, kuten esimerkiksi keittiöremonttia tai auton ostamista varten. Kulutusluoton nimelliskorko on 41,16 % ja KSL:n mukainen todellinen vuosikorko 67,13 %.

Lainaston lainojen hakeminen

Lainaston lainojen hakeminen on melko mutkatonta. Hakemuksen voi täyttää kokonaan netissä, ja hakemusliitteet voi toimittaa esimerkiksi sähköpostitse. 100-400 euron pikalainaa hakiessa hakemusliitteitä ei tarvitse toimittaa lainkaan.

Näin haet Lainaston lainaa:

 • Valitse lainasummasta riippuen joko Pikalaina, Joustoluotto tai Kulutusluotto
  • Jos haet yli 2000 euron Kulutusluottoa, valitse myös laina-aika.
 • Täytä hakemuslomake
 • Lähetä hakemus
  • Saat lainapäätöksen Pikalainalle yleensä lähes välittömästi, Joustoluoton ja Kulutusluoton käsittelyssä voi kestää 5-60 minuuttia.

Mitä vaatimuksia Lainaston lainoille on?

Kuten alan standardi on, Lainasto Oy myöntää luottoa vain henkilöille, joilla on maksuhäiriöistä puhdas luottorekisteri. Lainasto ei siis myönnä pikavippiä ilman luottotietoja.

Muita vaatimuksia ovat 18 vuoden ikä ja vakituinen osoite Suomessa. Huomaathan kuitenkin, että 18-vuotias saa käytännössä pelkkää pikalainaa, sillä joustoluotto ja kulutusluotto ovat huomattavasti suuremman kokoluokan lainoja.

Asiakkaalla tulee olla vankka takaisinmaksukyky. Maksamatta jäänyt luotto aiheuttaa molemmille osapuolille pelkkää harmia: asiakas menettää luottotietonsa ja luotonantaja kärsii luottotappion. Tämän takia Lainasto Oy tarkistaa hakijoidensa taloustilanteen tarkkaan esimerkiksi Instantor-palvelun tai tulotietotarkastuksen avulla.

Jos olet yli 18-vuotias, Suomessa asuva ja tasaiset tulot omaava henkilö jolla ei ole paljon muita luottoja, saat melko varmasti Lainastolta lainaa.

Siirry sivustolle

Lainasto kokemuksia

Allaolevat arvostelut ja kommentit ovat netin keskustelupalstoilta kerättyjä asiakkaiden kommentteja luotonantajan palvelusta ja toiminnasta.

Lainausmerkki Älkää missään tapauksessa

Älkää missään tapauksessa ottako lainaa. Siis todellinen vuosikorko 120 %. Otin lainan tuolta ja sain irtisanomisilmoituksen. Yhtäkään paperilaskua en saanut, ainoastaan huomatuslaskun ja siitä kaks viikkoa ja laina sanottu irti.

Kokemuksia käyttäjiltä EIKINÄENÄÄ, Suomi24

Lainausmerkki Perusvippi

ihan perus vippi. Hyvä laina nopeaan rahan tarpeeseen. Säästä silti mieluummin kuin otat lainaa netistä

Kokemuksia käyttäjiltä Kaitsu, Financer.com

Lainausmerkki Vaihtelevan hyvä

Kannattaako Lainastolta hakea lainaa? Lainaston lainatuotteet eroavat hyvin paljon toisistaan, niinpä vastaus riippuu lainatuotteesta.

Kokemuksia käyttäjiltä Toimittaja, Lainat.online

Tietoja taustayritys GF Money Consumer Financesta

GF Money Consumer Finance Oy eli entinen Lainasto Oy on Turussa päämajaansa pitävä rahoitusyhtiö, joka on erikoistunut erilaisiin kuluttajarahoitustuotteisiin. Yhtiö on osa laajempaa GF Money -konsernia, joka tarjoaa kuluttajalainojen lisäksi myös erilaisia yritysrahoitustuotteita.

Yhtiön nimi oli pitkään Lainasto Oy, kunnes GF Money -konserni osti yhtiön kuluttajaluottotoiminnan ja yrityksen nimeksi vaihdettiin emoyhtiötä paremmin mukaileva GF Money Consumer Finance.

Yhtiön liiketoiminta on jo pitkään ollut kasvussa, ja vuonna 2017 liikevaihto oli jo 15,5 miljoonaa euroa ja liikevoitto hurjat 4,2 miljoonaa euroa.

Rahoitustoimintaa myös muilla brändeillä

GF Money Consumer Financella on Lainaston lisäksi NordCredit.fi- sekä GFMoney.fi-lainabrändit, joiden kautta se myöntää erilaisia kuluttajalainoja. Lainasto.fi:n kautta voi hakea Pikalainaa, Joustoluottoa ja Kulutusluottoa, NordCredit.fi:n kautta voi hakea Joustoluottoa ja GFMoney.fi:n kautta voi hakea suurempaa (2000-10000 € 2-6 vuoden maksuajalla) GF Lainaa.

Lainoja myönnetään myös Ruotsissa ja Tanskassa

GF Money on laajentanut toimintaansa myös Ruotsiin ja Tanskaan yrityskauppojen kautta. Ruotsissa yhtiö toimii useamman brändin voimin, joista suosituimpia ovat SMSPengar.nu sekä Expresskredit.se. Tanskassa yhtiö toimii pelkästään NordCredit.dk-brändillä.

Yhtiön osakkeita voi ostaa Korkeatuottoinen.fi-palvelun kautta

Yhtiöllä on myös Korkeatuottoinen-niminen palvelu, jonka kautta sijoittajat voivat hankkia itselleen yrityksen äänioikeudettomia osakkeita, joille maksetaan kiinteää osinkoa. Tällä hetkellä osingon määrä on 7 prosenttia vuodessa. Sijoitustuotteesta on tullut melko suosittu, sillä listaamattomien yritysten osinkoja verotetaan hyvin kevyesti, minkä myötä sijoittajat saavat lähes koko osinkotulon verottomana tililleen.

Lainaston yhteenveto

Lainasto on Turussa vuonna 2011 perustettu 100 % suomalainen luotonantaja. Yhtiö on toiminut tuulisella pikaluottoalalla jo yli puoli vuosikymmentä, mikä kertoo vankoista ja toimivista liiketoiminta- ja luotonantoperiaatteista. Yritys siirtyi hiljattain GF Money -konsernin omistukseen, ja yrityksen nimi onkin nykyään GF Money Consumer Finance Oy, vaikka Lainasto-brändi onkin yhä käytössä.

Lainasto tarjoaa asiakkailleen kolmenlaista lainaa. Pikalaina on perinteinen 100-400 euron pikavippi. Sille saa aina kiinteät 12 kuukautta takaisinmaksuaikaa. Joustoluotto on nimensä mukaisesti joustava lainatuote. Joustoluotto tarkoittaa käytännössä henkilökohtaista luottotiliä netissä. Se toimii tavallaan kuten perinteinen luottokortti: luottotililtä voi nostaa napin painalluksella sopivan summan rahaa pankkitilille. Kulutusluotto on Lainaston lainatuotteista suurin, ja sille saakin pidemmän maksuajan kuin pikalainalle ja joustoluotolle.

Lainasto Pikavippi heti tilille 18v 24h

 

Kannattaako Lainastolta hakea lainaa? Arvostelijan kommentit

Lainaston lainatuotteet eroavat toisistaan hyvin paljon. Siinä missä 100-400 euron Pikalainan kulut voivat pysyä kirjaimellisesti kympeissä, Joustoluoton ja Kulutusluoton kanssa voi joutua pulittamaan korkoja äkkiä hurjasti enemmän.

Jos tarvitset vain pientä vippiä, Lainaston 100-400 euron Pikalaina on ihan kelvollinen vaihtoehto. Valitettavasti en voi suositella kalliimpia Joustoluottoa ja Kulutusluottoa, erityisesti Joustoluotto on kuluiltaan hyvin samanlainen kuin esimerkiksi korkeista koroistaan tunnetut Ferratum ja Vivus.

Yksi erittäin suositeltava vaihtoehto Lainaston lainoille on sivustoltamme löytyvä ilmainen kilpailutuspalvelu, jonka avulla saat alustavan, tarkat korko- ja hintatiedot sisältävän lainatarjouksen parhaimmillaan jopa yli 20 pankilta ja muulta rahoitusalan toimijalta. Hakemus ei sido sinua  mihinkään, ja voitkin halutessasi vain tarkistaa oman korkotasosi ja varmistaa, mistä kaikkialta voit saada lainaa ja ovatko niiden ehdot paremmat kuin Lainaston lainojen.

Jos et halua hyödyntää kilpailutuspalveluamme, suosittelen että tsekkaat omatoimisesti ainakin seuraavat, edullisemmat kilpailijat:

 • Bank Norwegian
 • Komplett Bank
 • Ostosraha
 • Credigo

Voit halutessasi vertailla pikavippien korkoja myös anonyymisti: tsekkaa perinteinen pikavippivertailumme.

 

Lainaston yhteystiedot

Lainaston asiakaspalvelu on avoinna ma-pe klo 08-22 ja la-su klo 12-20.

Puh. 09 427 05044 (pvm/mpm)

asiakaspalvelu@lainasto.fi

Sivustolta löytyy myös live-chat.