HAE HETI
Ladataan..
Etusivu » Lainaa » Lainojen yhdistäminen auttaa säästämään tuhansia euroja

Lainojen yhdistäminen auttaa säästämään tuhansia euroja

Rahaa olisi hyvä jäädä pakollisten menojen jälkeen säästöön ja mielellään myös sijoitettavaksi. Tämä ei kuitenkaan aina ole mahdollista. Lainojen yhdistäminen on kuitenkin yksi varteenotettava tapa säästää rahaa. Sitä ei kuitenkaan kannata tehdä millä tahansa lainalla. Uuden lainan tulee olla parempi kuin edellisten. Jos lainoja on kertynyt lukuisia, voi olla järkevää maksaa ne kaikki pois kerralla. Monen lainan maksaminen ei ole suositeltava tilanne, mutta se on joskus välttämätöntä. Lainojen yhdistämisellä voidaan siis maksaa kaikki vanhat lainat takaisin. Ensimmäinen lainatarjous ei kuitenkaan ole yleensä se, johon kannattaa tarttua. Vertaa tarjoukset ensin ja yhdistä lainat vasta sitten.

Lakimuutos satoi laina-asiakkaan laariin

Tämän vuoden syyskuussa astui voimaan lakimuutos, joka asetti kulutusluotoille 20 prosentin korkokaton. Lisäksi lainanhoitokulut on rajoitettu 150 euroon vuodessa. Tämä tarkoittaa monelle laina-asiakkaalle merkittäviä säästöjä, sillä lainoilla on aiemmin voinut olla jopa satojen prosenttien vuosikorot. Lainojen yhdistäminen kannattaa toteuttaa nyt hakemalla aiempaa edullisempi laina, jolla maksetaan kalliimmat lainat pois. Tässä kannattaa olla tarkkana, sillä uuden lainan täytyy todella olla kaikkine kuluineen edullisempi kuin aiemmat lainat. Työkaluina lainojen hintojen vertailuun voi käyttää todellista vuosikorkoa, joka on laskettu kaikissa pankeissa ja rahoitusyhtiöissä samalla tavalla. Myös vakiomuotoiset tiedot kulutusluotoista täytyy löytyä jokaisesta lainasta. Jos numeroiden vertailu toisiinsa tuntuu vaivalloiselta tai siihen ei ole aikaa, verkosta löytyviä laskureita voi laittaa tekemään asian puolestasi.

Lainojen yhdistäminen onnistuu parilla klikkauksella

Lainatarjouksen saa yleensä heti verkkohakemuksella. Lainojen yhdistäminen onnistuu toki myös asioimalla pankissa. Lainatarjouksia kannattaakin pyytää mahdollisimman monelta lainanantajalta, jotta löytää edullisimman lainavaihtoehdon. Säästöä voi tulla parhaimmillaan tuhansia euroja, joten vertailuun kannattaa käyttää hieman aikaa. Korkojen lisäksi maksettaviksi voi tulla esimerkiksi nostopalkkio, tilinhoitomaksu ja avausmaksu. Nämä kaikki on syytä ottaa huomioon.

Lainojen vertailu kannattaa aina

Maksaessa vanhoja lainoja uudella lainalla lainavertailu on avainasemassa. Uuden lainan täytyy olla aina aiempaa lainaa edullisempi. Helpointa on hakea lainaa monelta lainanantajalta yhdellä kertaa. Tällöin näet lainatarjoukset yhdellä kertaa ja ne on vaivatonta vertailla toisiinsa. Lainat on hyvä vertailla ainakin muutaman lainanantajan kesken. Koroissa ja kuluissa voi olla merkittäviä eroja. Kaikki lainat olisi hyvää saada maksettua nopeasti takaisin, jotta välttyy maksamasta lyhennyksiä, korkoja ja kuluja kuukausi kuukauden jälkeen.

Kilpailuttamalla yhdistät lainat edullisesti

Lainojen vertailun lisäksi kilpailutuksella voi säästää merkittävän summan rahaa. Lainojen kilpailutus aloitetaan pyytämällä tarjous useilta rahoitusyhtiöiltä. Tarjoukset vertaillaan keskenään ja valitaan parhaat vaihtoehdot. Valitut tarjoukset lähetetään vielä muille lainanantajille, jotka parhaassa tapauksessa vastaavat tarjouksiin vielä paremmalla hinnalla. Kyseisellä menetelmällä voit löytää parhaan mahdollisen lainatarjouksen. Kilpailutuksen voit tehdä myös yhdellä hakemuksella.

Lainojen yhdistäminen ei aina onnistu kulutusluotolla

Syystä tai toisesta pankki tai rahoitusyhtiö ei aina myönnä lainaa. Syitä tähän voivat olla esimerkiksi riittämättömät tulot, luottohäiriömerkinnät tai muut lainat. Tällöin voi olla järkevämpää tarkastella muita vaihtoehtoja. Käytännössä vaihtoehtoja ovat:

  1. Sosiaalinen luotto

Kunnat myöntävät luottoa pakollisiin menoihin. Näihin lasketaan esimerkiksi terveydenhoitokulut, ajoneuvo ja työvälineet. Myös velkojen yhdistämiseen voidaan käyttää sosiaalista luottoa. Luottoa myönnetään kunnasta riippuen tuhansista euroista jopa 15 000 euroon saakka. Sosiaalisen luoton tarkoitus on ehkäistä taloudellista syrjäytymistä ja mahdollistaa velkakierteen katkaiseminen. Noin kolmasosa kunnista myöntää sosiaalista luottoa. Luotto voi olla merkittävän edullinen, todellisen vuosikoron ollessa noin 5 prosentin luokkaa.

       2. Takuusäätiön takaus

Pankista nostettaviin järjestelylainoihin voi saada takauksen. Takuusäätiö myöntää takauksia ihmisille, joiden velkaongelma on ratkaistavissa lainojen yhdistämisellä. Maksuhäiriömerkintä, perintä tai vakuuksien puuttuminen eivät välttämättä estä takauksen saamista. Lue lisää Takuusäätiön takauksesta täältä: www.takuusaatio.fi/palvelumme/takuusaation-takaus

        3. Pankkilaina

Pankista voi hakea edullista lainaa verkkohakemuksella tai marssimalla pankkivirkailijan juttusille. Pankit eivät kuitenkaan myönnä lainaa helposti. Jos lainojen yhdistäminen ei muuten ole onnistunut, niin ei käy todennäköisesti myöskään pankkilainan kohdalla. Pankki myöntää lainoja melko tiukoin ehdoin. Pankin vakioasiakas saa kuitenkin todennäköisesti edullisimman lainan. Tällöin lainoja ja palveluita tulisi olla keskitettynä yhteen ja samaan pankkiin.

Sosiaalinen luottoTakuusäätiön takausPankkilainaKulutusluotto
PlussatEdullinen.Mahdollistaa edullisen pankkilainan.Tyypillisesti edullinen.

Vakioasiakas saa parhaan hinnan.

Helppo hakea.

Helppo saada.

MiinuksetEi myönnetä kaikissa kunnissa.

Luottotietoihin tulee merkintä.

Luottotietoihin tulee merkintä.Vaikea saada.Tyypillisesti kallis.

Verkkopalveluista voi hakea vaivattomasti kulutusluottoa lainojen yhdistämiseen. Voit hakea helposti esimerkiksi joustoluottoa, pikavippia tai tililimiittiä. Osa rahoitusyhtiöistä tarjoaa lainaa nimenomaan lainojen yhdistämiseen. Oli laina mikä tahansa, verkossa haettava luotto on järkevä vaihtoehto, jos tarjoukset on vertailtu ja kilpailutettu. Tällöin hinta on paras mahdollinen. Lisäksi luotto kannattaa maksaa pois niin pian kuin mahdollista. Ylimääräisiä kuluja ei kannata kerryttää pitkälle ajalle. Voit hakea luottoa helposti yhdellä hakemuksella.

Yhdistä lainat ja vältä perintä

Suomessa tehdään vuosittain miljoonia ulosottohakemuksia. Osa niistä johtuu lainojen perinnästä. Rahaa ulosmitataan useimmiten palkasta tai eläkkeestä. Maksamalla kalliit lainat pois yhdellä edullisemmalla lainalla moni ulosotto olisi vältettävissä. Velkakierre kannattaa katkaista heti kun siihen on mahdollisuus. Jos lainasta on aiemmin maksanut merkittäviä summia lisäkuluja, ne kannattaa pyrkiä minimoimaan. Lainojen yhdistäminen oikein tehtynä ratkaisee ongelman. Lainojen yhdistäminen sopii mainiosti seuraaviin tilanteisiin:

  • Sinulla on useita lainoja maksettavana
  • Sinulla on luottokorttivelkaa 
  • Sinulla on yksityisvelkaa

Lukuisat velat kerryttävät paljon maksettavaa. Voit säästää rahaa maksamalla kaikki pois yhdellä kertaa. Lisäksi lainojen yhdistäminen helpottaa laskujen maksua, sillä maksat vain yhtä velkaa.

Lainojen yhdistämisellä säästät rahaa

Muista ainakin kaksi asiaa lainojen yhdistämisessä:

      1.Vertaile lainojen todelliset hinnat

  1. Kilpailuta lainatarjoukset

Voit halutessasi hakea lainaa monelta lainanantajalta yhdellä hakemuksella. Saat enemmän vapaa-aikaa ja säästät silti rahaa.