HAE HETI
Ladataan..
Etusivu » Lainaa » Lainojen yhdistäminen

Lainojen yhdistäminen

Lainojen yhdistäminen eli järjestelylaina on keino vähentää monesta avoimesta lainasta kertyviä kuluja.

Näin yhdistät lainasi EasyFinancen avulla.

Yhdistelylaina on yksi ratkaisu ylivelkaantumiseen

Monilla suomalaisilla on liikaa velkaa. Yksi ylivelkaantumisen muoto on monen pienen kulutusluoton kertyminen samalle henkilölle. Usean lainan lyhentäminen yhtä aikaa voi käydä taloudellisesti raskaaksi ja johtaa maksuhäiriöön.

Lainojen yhdistäminen eli järjestelylaina on tapa vähentää useista pienistä lainoista kertyviä kuluja. Lainoja yhdistettäessä pienet lainat kootaan yhdeksi isommaksi lainaksi. Yhdistäminen voi tuoda mukanaan useita etuja:

  • Omien velkojen hahmottaminen on helpompaa, kun ne on kaikki koottu yhden sopimuksen alle.
  • Lainan takaisinmaksusta on helpompi neuvotella, kun velkovia tahoja on vain yksi.
  • Lyhennysten suuruus on yhdessä isossa lainassa useimmiten pienempi kuin useassa pienessä lainoissa.
  • Ison lainan korko ja muut kuukausittaiset kulut ovat todennäköisesti huomattavasti matalammat kuin usean pienen lainan.

Easyfinance auttaa lainojen yhdistämisessä

Easyfinance-palvelun avulla lainojen yhdistäminen onnistuu turvallisesti. Palvelumme on erikoistunut kilpailuttamaan netissä toimivia kulutusluottoja. Kaikki yhteistyökumppanimme ovat luotettavia ja toimivat Suomen lain asettamissa puitteissa.

Voit hakea parhaiten sinulle sopivaa järjestelylainaa lähettämällä hakemuksen nettisivumme kautta. Kilpailutamme lainayritykset ja lähetämme sinulle parhaiten tarpeitasi vastaavat tarjoukset. Voit arvioida tarjouksia rauhassa ja valita niistä haluamasi. Voit myös hylätä kaikki tarjoukset ja jättää lainan ottamatta ilman erillistä ilmoitusta. Lainan hakeminen ei siis sido kuluttajaa mihinkään.

Ilmainen ja turvallinen tapa yhdistää lainat

Easyfinance on turvallinen palvelu. Käytämme aina suojattua yhteyttä, emmekä luovuta tietojasi muille kuin kilpailutukseen osallistuville lainayrityksille.

Easyfinance on kuluttajalle ilmainen. Emme peri lainojen yhdistämisestä mitään maksua. Jos sopiva järjestelylaina löytyy, kyseinen lainyritys maksaa meille pienen provision. Näin pystymme jatkamaan palvelumme pyörittämistä kuluttajan kannalta täysin ilmaiseksi.

Mistä kannattaa kysyä lainojen yhdistämistä?

Järjestelylainaa tarjoavat monet tahot. Jos lainojen yhdistäminen vaikuttaa sinun tilanteessasi hyvältä ratkaisulta, punnitse seuraavia vaihtoehtoja:

1. Sosiaalinen luotto

Sosiaalinen luotto on kaikkein halvin tapa yhdistää lainat. Monet suomalaiset kunnat myöntävät sosiaalista luottoa asukkailleen. Luoton päämääränä on syrjäytymisen ehkäiseminen, ja sen korko on Suomen Pankin viitekorko. Toisin sanoen sosiaalinen luotto on melkein ilmaista. Lue lisää sosiaalisesta luotosta täältä.

2. Pankkien järjestelylainat

Joissakin tapauksissa lainojen yhdistäminen onnistuu ottamalla yhteyttä omaan pankkiin. Ikävä kyllä pankit eivät ole mitään pyyteettömiä hyväntekijöitä, joten useimmat ylivelkaantumisesta kärsivät eivät saa pankilta apua.

3. Takuusäätiön takaus

Takuusäätiö myöntää takauksia pankkien järjestelylainoille. Ne onnekkaat, jotka pääsevät mukaan Takuusäätiön prosessiin, voivat saada lainansa  yhdistettyä hyvin kohtuullisella hinnalla. Lue lisää Takuusäätiön takauksesta täältä.

4. Netin isot kulutusluotot

Lainoja on mahdollista yhdistää myös netin kautta haettavilla kulutusluotoilla. Tällöin kannattaa kiinnittää erityistä huomiota lainan hintaan, sillä osa netin kautta myönnettävistä lainoista on hyvin kalliita. Jos kuluttaja valitsee väärän kulutusluoton, lainojen yhdistämisen tuoma hyöty voi jäädä sangen vähäiseksi.

Milloin lainojen yhdistäminen ei kannata?

Huomaa, että lainojen yhdistäminen ei ole kaikissa tapauksissa järkevää. Jos järjestelylainan hinta on erittäin korkea, taloudellinen hyöty voi jäädä vähäiseksi.

Jos yhdistettävänä on pankkilainoja tai perinteisiä luottokorttivelkoja, pahimmillaan järjestelylainan hinta voi jopa nousta korkeammaksi kuin alkuperäisten lainojen. Siksi lainoja yhdistettäessä täytyy pitää pää kylmänä ja varmistaa, että järjestelylaina oikeasti on halvempi kuin alkuperäiset luotot.

Pienten ja lyhytkestoisten lainojen yhdistäminen yhdeksi pitkäkestoiseksi lainaksi voi myös helposti nostaa luottojen kokonaishintaa. Siksi järjestelylaina kannattaa maksaa takaisin niin nopeasti kuin mahdollista.

Mitä pidemmän laina-ajan ja mitä pienemmät lyhennyserät valitset, sitä isommaksi kokonaishinta lainan elinaikana ehtii nousta.