HAE HETI
Etusivu » Lainaa » Vivus kokemuksia ja arvostelu

Vivus

Koti-ikoni vivus.fi
Vivuksen plussat ja miinukset
+ Ilmainen 10-400 € ensilaina + Lainapäätös yleensä välittömästi + Rahat heti tilille
- Pikavipille vain max. 61vrk maksuaikaa - Joustavan luottotilin korko jopa 180 %
Siirry sivustolle »
(Avautuu uuteen välilehteen)
..tai hae yhdellä hakemuksella lainapäätös jopa 20+ luotonantajalta tästä »
Luotonantaja
Taustayritys: 4finance Group Yrityksen kotimaa: Latvia Palvelu avattu: 2008

Vivus-lainat ja lisätiedot

Vivus tarjoaa kahta lainatuotetta: 10-2010 euron ja 3-61 vuorokauden takaisinmaksuajan pikavippiä ja 100-3000 euron Vivus Jousto -luottotiliä. Pikavippi on perinteinen kertalaina, ja Jousto on luottotilimallinen ”luottokortti verkossa”.

 

Vivus pikavippi on perinteinen lyhyen takaisinmaksuajan pikaluotto

Vivuksen pikavippiä voi hakea aina 10 eurosta 2010 euroon asti, ja sille voi valita 3-61 vuorokauden takaisinmaksuajan. Pikavipin korko on korkea, yli 200 prosenttia, mikä johtuu pitkälti tuotteen lyhyestä maksuajasta ja matalista luotonantovaatimuksista – pikavippiä on tunnetusti helpompi saada kuin pankkilainaa. Vaikka korko on korkea, kulut eivät sinänsä ole aivan kohtuuttomat – esimerkiksi 300 euron pikavipille 3 viikon maksuajalla kertyy kuluja yhteensä 35 euroa, eli maksat 300 euron lainasta takaisin yhteensä 335 euroa.

Muista pikavipin kuluton ja koroton ensilaina

Pikavipin erikoisuus on kuluton ja koroton ensilaina, jota voi hakea aina 10 eurosta 400 euroon asti. Kulutonta ensilainaa myönnetään vain uusille asiakkaille, ja sille saa 30 vuorokautta maksuaikaa.

Onko Vivus-pikavipin koroton ensilaina huijaus?

Ei. Kyseessä on yksinkertaisesti sisäänheittotuote. Kun haet kulutonta ensilainaa, et toki maksa korkoja tai kuluja, mutta yritys saa tietosi markkinointirekisteriinsä ja laskee paljon sen varaan, että haet jatkossakin lainaa Vivukselta – silloin kun lainalle kertyy korkoa ja yritys tienaa sisäänheittotuotteen kulut takaisin kirjaimellisesti korkojen kera.

 

Vivus Jousto – helppokäyttöinen luottotili verkossa

Vivus Jousto on 3000 euron luottotili, jolta voit tehdä napin painalluksella haluamasi kokoisia nostoja, aina 100 eurosta jopa täyteen kolmeen tonniin asti. Vivus Jouston korko on asiakkaasta riippuen joko 37, 102 tai 180 prosenttia. Mitä ”riskialttiimpi” asiakas on kyseessä, sitä todennäköisemmin tämä joutuu pulittamaan luotosta hurjaa 180 prosentin vuosikorkoa. Jos taas hakijalla ei ole muita luottoja ja tämä on vakituisessa ja hyväpalkkaisessa työsuhteessa, on tällä hyvinkin mahdollista saada myös 37 prosentin melko edullista joustoluottoa.

Vivus Jousto on nimensä mukaan joustava vaihtoehto lyhyen takaisinmaksuajan pikavipille, sillä lainalle ei ole varsinaista kiinteää takaisinmaksuaikaa, vaan lainaa lyhennetään kuukausierissä pikkuhiljaa. Tämän asian kääntöpuoli on toki se, että mitä hitaammin lyhennät lainaa, sitä enemmän se kerryttää korkoja.

 

Onko Vivus luotettava?

Vivus on toiminut Suomessa jo pian 10 vuotta, joten sen voidaan sanoa olevan luotettava luotonantaja. Monet eivät kuitenkaan pidä Vivuksen lainojen korkoja kohtuullisina.

4finance Oy maksaa veronsa Suomeen lakien mukaisesti siltä osin, mitä se on veronalaista tuloa liiketoiminnallaan maahan tuottanut. Yhtiö työllistää myös Suomessa paljon ihmisiä.

Vivus on joka tapauksessa pitkäaikaisella toiminnallaan vakiinnuttanut asemansa Suomessa yhtenä suurista pikaluottotoimijoista esimerkiksi Ferratumin kanssa. Jos yhtiö toimisi laittomasti tai huijaisi asiakkaitaan esimerkiksi sopimusrikkeillä tai muilla laittomilla toimilla, yhtiö ei todennäköisesti olisi enää pitkään aikaan saanut toimia Suomen luottomarkkinoilla – yhteenvetona voidaankin siis sanoa, että Vivus on luotettava luotonantaja.

 

Mitä tarkoittaa Vivus lisälaina?

Vivus tarjoaa asiakkailleen mahdollisuuden hakea lisälainaa senhetkisen lainasopimuksen päälle. Jos olet esimerkiksi alun perin hakenut 200 euron pikavippiä 60 vuorokauden takaisinmaksuajalla, voit nostaa halutessasi esimerkiksi 100 euroa lisälainaa samalla lainasopimuksella. Tällöin lainasi kokonaissumma on 300 euroa. Huomionarvoista on, että joudut maksamaan koko tämän summan takaisin alkuperäisenä eräpäivänä. Eräpäivää voi myös siirtää, mutta se on maksullista.

Vivus-lainan hakeminen

Vivus-lainan hakeminen on helppoa. Koko lainahakemuksen voi täyttää netissä niin tietokoneella, puhelimella kuin vaikkapa tabletillakin. Lainahakemuksen täyttämisessä menee vain minuutteja, sillä siinä kysytään vain luotonannon kannalta tärkeitä perustietoja, kuten henkilötunnusta, yhteystietoja, työtietoja ja muiden lainojen määrää.

Näin haet Vivus-lainaa:

 1. Valitse lainasumma
  • Jos olet uusi asiakas, muista hyödyntää 10-400 euron kuluton pikavippi
 2. Täytä hakemuslomake
 3. Tee sähköinen tunnistautuminen kirjautumalla palveluun verkkopankkitunnuksillasi
 4. Lähetä hakemus

Lainahakemus käsitellään yleensä hyvin nopeasti – usein pienemmät lainat prosessoidaan lähes täysin automatisoidusti, niinpä voit saada lainapäätöksen jopa saman tien. Vaikka et saisi lainapäätöstä täysin viiveettömästi, siinä ei kestä palvelun aukioloaikoina yleensä 5-15 minuuttia pidempään.

 

Mitä vaatimuksia Vivus-lainalle on?

Jotta voit hakea lainaa Vivus-palvelusta, sinun pitää olla 20-80-vuotias Suomessa vakituisesti asuva henkilö, lisäksi sinulla ei saa olla aktiivista maksuhäiriömerkintää.

 • Vivus-pikavipin ikäraja on 20 vuotta
 • Vivus Jouston ikäraja on 25 vuotta

Lainanhakijalla tulee myös olla tasaiset tulot, jotta luotonantaja voi varmistua takaisinmaksukyvystä. Liian alhaiset tulot kasvattavat luottotappion riskiä. Esimerkiksi pelkällä toimeentulotuella elävä hakija tuskin saa lainaa, mutta bruttona 1900€/kk tasaisesti tienaava, rahaa nuukasti käyttävä perusduunari saa varmasti ainakin pienen lainan (100-400 €).

Et tarvitse vakuuksia tai takaajaa

Vivus-lainaa voi hakea täysin ilman vakuuksia tai takaajaa. Vakuudettomat pikaluotot ovat tyypillisesti pankkilainoja kalliimpia, mutta niitä on huomattavasti ketterämpi hakea kuin kivijalkapankkien lainatuotteita.

Siirry sivustolle

Vivus kokemuksia

Allaolevat arvostelut ja kommentit ovat netin keskustelupalstoilta kerättyjä asiakkaiden kommentteja luotonantajan palvelusta ja toiminnasta.

Lainausmerkki Aina Vivus

Itse otan lainani aina Vivukselta, koska se on edullsin pikavippifirma. Rahat olen saanut nopeasti tililleni, laskun sähköpostiin ja takaisin olen maksanut velkani tarkalleen eräivänä. Hyvin on mennyt.

Kokemuksia käyttäjiltä 19+10, Suomi24

Lainausmerkki Vivus on luotettava

Voin kokemuksesta kertoa, että vivus on luotettava. Otin kerran hädässä 100€ vipin reilu viikolle ennen palkkapäivää ja ensimmäisen vipin sai korotta. Maksoin siis sen saman 100€ takaisin heti viikon päästä.

Kokemuksia käyttäjiltä Vierailija, Vauva.fi

Lainausmerkki Ihan ok

Kunhan saat sen [Vivuksen korottoman ensilainan] takaisin maksettua eräpäivään mennessä niiin on ihan ok jos ei kerran korkoakaan kasva 🙂

Kokemuksia käyttäjiltä hugme, Demi.fi

Tietoja taustayhtiö 4finance Groupista

4finance Group on Latviassa vuonna 2008 perustettu rahoitusyhtiö, jolla on nykyään toimintaa Suomen ja Latvian lisäksi 14 maassa. Suomen liiketoiminta tapahtuu 4finance Oy -nimisen yrityksen kautta, joka on perustettu vuonna 2009.

4finance Group keskittyy liiketoiminnassaan lyhytaikaisten ja pienten luottojen myöntämiseen, ja sen liiketoimintamalli on kaikissa 16 toimintamaassa pitkälti samanlainen. Vivuksen lisäksi konsernin luotonantajabrändejä ovat esimerkiksi SMSCredit ja Zaplo.

Lisätietoja 4finance-konsernista löytyy esimerkiksi yhtiön kotisivuilta sekä Wikipediasta.

 

Konserni tekee hurjaa tulosta pikavipeillä

Korkeakorkoiset lainat ovat hyvin tuottoisaa bisnestä, eikä 4finance ole poikkeus: esimerkiksi tammi-syyskuussa 2018 konsernilla oli korkotuloja käsittämättömät 361,5 miljoonaa euroa (lähde: 4finance Groupin raportointi).

Suomen tytäryhtiö 4finance Oy teki vuonna 2017 30,2 miljoonan euron liikevaihdon, josta voittoa oli 1,5 miljoonaa euroa.

Vivus – yhteenveto ja arvostelijan kommentit

Vivus.fi on yksi Suomen kuluttajaluottomarkkinoiden perinteikkäimmistä luotonantajista. Yhtiön lainoja on haettu lukemattomia kertoja yrityksen jo lähes vuosikymmenen pituisen historian aikana.

Vivus on 4finance Oy:n brändi, joka taas kuuluu globaaliin 4finance-konserniin. Konserniin kuuluvat yritykset ja brändit myöntävät lainoja niin Euroopassa, Pohjois-Amerikassa kuin Etelä-Amerikassakin.

 

Vivus-lainat

 • Vivukselta saa uutena asiakkaana 10-400 euron korottoman pikavipin.
  • Ensimmäinen laina on aina 100 % kuluton. Ensilainan takaisinmaksuaika on 30 vuorokautta.
  • Vivus-pikavipin ikäraja on 20 vuotta.
  • Vivus-pikavipin korko on 207 prosenttia.
 • Vivus Jousto on 3000 euron luottoraja, jolta voit tehdä 100-3000 euron nostoja.
  • Vivus Jouston ikäraja on 25 vuotta.
  • Vivus Jouston korko on joko 37, 102 tai 180 prosenttia vuodessa.

Vivus on yksi markkinoiden nopeimmista luotonantajista

Kun haet Vivukselta lainaa, saat lainapäätöksen todella nopeasti. Jos sinulla on tasaiset tulot ja luottomerkintärekisterisi on puhdas, saat todennäköisesti luottopäätöksen välittömästi.

Lainahakemuksen täyttäminen kestää vain minuutteja, ja laina maksetaan tilille jopa 15 minuutissa.

 

Arvostelijan kommentit: kannattaako Vivus-lainaa hakea?

Vivuksen lainat ovat melko kaksijakoisia:

Periaatteessa pikavippi on kuluttomalla ensilainallaan reilu ja näppärä kertalaina, mutta toisaalta sen korot ovat hurjat 208 prosenttia vuodessa.

Periaatteessa Vivus Jousto on näppärä ja helppokäyttöinen joustoluotto netissä, mutta toisaalta sen korot voivat nousta jopa 180 prosenttiin vuodessa.

Suosittelen olemaan tarkkana Vivuksen lainaa hakiessa. Kuluton ensilaina kannattaa ehdottomasti hyödyntää jos pystyt maksamaan sen 30 vuorokauden maksuajalla sovitusti takaisin. Periaatteessa Vivuksen Joustokaan ei ole kohtuuton lainatuote, jos sinulle myönnetään se alimmalla 37 prosentin vuosikorolla.

Vaihtoehtoja Vivus-lainoille

Suosittelen, että tsekkaat nämä vaihtoehdot, ennen kuin haet Vivuksen lainoja:

 1. Kilpailutuspalvelut: esimerkiksi Easy Financen kilpailutuslomakkeen avulla voi hakea alustavan lainapäätöksen kerralla jopa 20 pankilta ja muulta luotonantajalta ilman mitään sitoumuksia – jos et ole tyytyväinen tarjouksiin, sinun ei tarvitse allekirjoittaa niistä yhtäkään.
 2. Edullisemmat kilpailijat: saat lainasummasta riippuen hyvin samanlaista pikavippiä edullisemmalla korolla esimerkiksi Credigolta, Euroloanilta tai Bank Norwegianilta.
 3. Pikavippivertailut: jos haluat vertailla kattavammin eri pikavippien korkoja mutta et halua käyttää kilpailutuspalveluita, voit vertailla pikaluottojen hintatasoja esimerkiksi anonyymin pikavippivertailumme avulla.

 

Vivus asiakaspalvelun yhteystiedot

Vivuksen asiakaspalvelu on avoinna ma-pe klo 9-17. Lainapalvelu on avoinna joka päivä klo 07-23.

Puh. 0600 550 750 (0,76 €/min+pvm/mpm)
asiakaspalvelu@vivus.fi

4FINANCE OY
MIKONKATU 15 A
00100 HELSINKI