HAE HETI
Ladataan..
Etusivu » Pikavippi » Pikavippi 18v: lainaa 18-vuotiaille

Pikavippi 18v: lainaa 18-vuotiaille

Oletko 18v ja pikavippiä vailla? Ei hätää, muutama suurimmista luotonantajista myöntää pikavippiä myös 18-vuotiaille. Pikavippi 18v on yleensä 100-400 euron laina: suurempia summia varten vaaditaan yleensä vähintään 20 vuoden, joskus jopa 23 vuoden ikä. Ikä ei ole kuitenkaan ainoa mittari: tärkeämpää on se, kuinka hyvin olet hoitanut taloutesi ja se, oletko ottanut aiemmin pikavippiä muilta luotonantajilta.

 

Näin haet pikavippiä

Palvelumme kautta on helppo hakea edullista pikavippiä. Voit vertailla luottoja tämän sivun yläreunassa olevan taulukon avulla.

Valitse haluamasi lainasumma, ja tarkastele eri lainatuotteita ja niiden korkoja. Korot ovat todellisia vuosikorkoja, ja lukujen perusteella onkin helppo vertailla eri lainojen korkoja ja kuluja. Mitä pienempi korko on, sitä parempi.

Kun olet löytänyt sopivan luotonantajan, voit siirtyä tämän sivustolle klikkaamalla yrityksen logoa. Huomioithan, että kaikki luotonantajat eivät myönnä lainaa 18-vuotiaille – tarkista tieto vielä luotonantajan sivustolta.

 

Milloin pikavippi 18v kannattaa hakea?

Kun haet lainaa, joudut aina ensin punnitsemaan oman taloustilanteesi tarkasti ja huolellisesti:

 • Pystynkö maksamaan pikavipin ajoissa takaisin?
 • Tarvitsenko pikavippiä varmasti?
 • Onko minulla varasuunnitelma, jos näyttääkin siltä etten pysty maksamaan laskuja ajoissa?

Pikavippi 18v on oikein käytettynä loistava arjen piristysruiske: sillä voi rahoittaa monenlaisia hankintoja, kuten hyötyelektroniikkaa, harrastusvälineitä tai jopa lomamatkoja. Kun selvität tarkasti pikavipin kulut, et joudu velkakierteeseen.

Pikavippi, kuten mikä tahansa laina, on kuitenkin väärin käytettynä vaarallinen: jos olet huolimaton ja piittaamaton etkä maksa laskuja, ne siirtyvät perintään ja menetät ennemmin tai myöhemmin luottotietosi. Jos menetät luottotietosi, erilaisten sopimusten, liittymien ja muiden affäärien solmiminen hankaloituu huomattavasti. Voit lukea lisää luottotiedoista Asiakastiedon verkkosivuilta.

 

Mitä 18v hakijalta vaaditaan, että pikavipin voi saada?

Pikavipin saamiselle on perinteisesti muutama peruskriteeri:

 • Ei maksuhäiriömerkintää
 • Jonkinlaiset tasaiset tulot
  • Palkka, työttömyystuki, varhaiseläke
 • Verkkopankkitunnukset
  • Tarvitset verkkopankkitunnukset tai mobiilivarmenteen, jotta voit tunnistautua luotonantajan järjestelmään

Periaatteessa et siis tarvitse pikavipin hakemista varten kuin nettiyhteyden ja verkkopankkitunnukset. Et voi kuitenkaan saada pikavippiä, jos olet menettänyt luottotietosi.

 

Pikavippiä mainostetaan nykyään paljon sanoilla ”Pikavippi heti tilille 24h vuorokaudessa” – onko tämä harhaanjohtavaa markkinointia?

Monet ovat törmänneet pikavippimainoksiin, joissa luvataan asiakkaalle kuu taivaalta. Rahat heti tilille, välitön käsittely ja ties minkälaisia korulauseita on mahdotonta olla näkemättä, kun kuuntelee radiota tai kävelee kaupungilla.

Fakta on, että jokainen pikavippihakemus tulee käsitellä jollakin tavalla. Joidenkin luotonantajien hakemuskäsittelyjärjestelmät ovat hyvin pitkälti automatisoituja, mutta lopullisen luottopäätöksen tekee 99 % ajasta ihminen. Jos kyseessä on aivan minimaalinen vippi kuten 10-200 euron pikavippi, käsittelyn saattaa hoitaa lähes kokonaan algoritmi tai tekoäly.

Pikavippi on luotonantajalle sen verran riskialtis laina, että sitä ei voi myöntää ihan kenelle tahansa 24h vuorokaudessa. Pikavippi 18v onkin vuosi vuodelta harvinaisempi: 18-vuotiaat ovat yleensä huonoja pikavippiasiakkaita, sillä he jättävät pikavipin maksamatta takaisin todennäköisemmin kuin muut hakijat. Tämä johtuu luultavasti 18v ihmisten alhaisemmasta tulotasosta ja yleisesti nuorten välinpitämättömyydestä.

 

Historiaa: pikavippiä on joskus saanut tekstiviestillä saman tien tilille

Vuonna 2013 pikavippien hakemista muutettiin lain voimin. Luotonantajat otettiin huomattavasti tarkempaan syyniin ja koroille asetettiin katto. Aina ei näin kuitenkaan ollut: 2010-luvun vaihteessa pikavippiä haettiin vielä tekstiviestillä, ilman minkään sortin verkkopankkitunnistautumisia.

Siinä missä nykyään luotonantajat haluavat tietää asiakkaastaan mahdollisimman paljon ennen kuin myöntävät tälle pikavippiä, tuohon aikaan luotonantajia kiinnosti vain rahan ulos tyrkyttäminen. Tämä johtuu siitä, että tuohon aikaan korkoja ei säädelty, ja esimerkiksi kymmenien tuhansien prosenttien todelliset vuosikorot olivat tosiasia. Numero kuulostaa hullulta, mutta käytännössä tämä tarkoittaa esimerkiksi 100 euron pikavippiä 30 euron kuluilla ja viikon takaisinmaksuajalla.

Lue lisää: Näin rahaa kiskotaan köyhiltä: korko 3100% (Uusi Suomi)

 

Kannattaako 18v hakea pikavippi heti tilille?

Tämä on kysymys, jota kannattaisi pysähtyä pohtimaan ennen kuin täyttää pikavippihakemuksen. Monet 18-vuotiaat eivät mieti taloudellista tilannettaan kovinkaan syvällisesti ja täräyttävät lainahakemuksen joka firmalle, mitä netistä löytävät miettimättä sen kummemmin, miten takaisinmaksu tulee luonnistumaan.

Harva 18-vuotias on vielä palkkatöissä, jonka voimin lainan voisi maksaa ajan myötä takaisin. Suurin osa on vielä koulun penkillä, oli se sitten lukiossa, ammattikoulussa tai jonkinlaisessa oppisopimuspaikassa.

Kysy siis itseltäsi: tarvitsenko pikavippiä oikeasti? Jos epäröit, älä hae lainaa. Maksamatta jätetty pikavippi on nopein tapa menettää luottotiedot. Ilman luottotietoja on hyvin vaikea saada vuokra-asuntoa, puhelin- tai nettiliittymää sekä esim. osamaksusopimuksia, puhumattakaan uusista pikavipeistä.

 

Saanko pikavipin heti tilille myös yöllä?

Pikavippihakemuksia saa käsitellä ja maksaa tilille lain mukaan vain klo 07-23 välisenä aikana. Lainasto Oy on pitkäaikainen ja luotettava luotonantaja, eikä se riko tätä lakipykälää.

Voit tehdä lainahakemuksen 24h vuorokaudessa, vuoden jokaisena päivänä. Lainahakemukset käsitellään aina aukioloaikoina. Lainaston luotonkäsittelijät tekevät töitä vuoden jokaisena päivänä, joten voit hakea pikavippiä vaikka jouluaattona.

 

Mihin pikavippi sopii?

Pikavippi on tarkoitettu erilaisiin lyhytaikaisiin rahareikiin, jotka ilmaantuvat arkeen tai juhlaan äkillisesti.

Tällaisia rahareikiä ovat esimerkiksi:

 • Auton hajoaminen
 • Pesukoneen hajoaminen
 • Kännykän näytön särkyminen
 • Tietokoneen simahtaminen
 • Lapsen äkillinen harrastuskulu

Pikavippi on kalliimpi lainatuote kuin esimerkiksi pankin kulutusluotto, mutta se on huomattavasti helpompi saada. Vain harva voi saada tiukan hakijaseulan omaavilta pankeilta lainaa. Tämä tarkoittaa toki myös sitä, että pikavipin korko on suurempi.

 

Pikavippi 24h takaisinmaksu

Pikavippi haetaan usein mahdollisimman äkillisesti, mutta kaikki eivät mieti pikavipin takaisinmaksua. Pikavippi on helppo maksaa takaisin, sillä yleensä laskun voi maksaa netissä luotonantajan palvelussa.

Pikavippi maksetaan takaisin joko erissä tai kerralla. Yleensä säästät korkokuluissa, jos maksat pikavipin kerralla takaisin. Erityisesti 18v hakijalle tämä on tärkeää, sillä jokainen korkokuluissa maksettu euro tuntuu selkänahassa.

Pikavippi voidaan maksaa takaisin vaikka 24h vuorokaudessa, sillä rahat kirjautuvat luotonantajan tilille yleensä välittömästi, jos käytössäsi on joku yleisistä ja suurista pankeista, kuten Osuuspankki tai Nordea. Ja vaikka ei olisi, rahasi maksupäivää käytetään koron laskemisessa, joten et maksa euroakaan ylimääräistä. Käytännössä voidaan sanoa, että 18v hakija voi maksaa pikavippinsä heti luotonantajan tilille, jos hän näin haluaa.

 

Pikavippi 18v: peruuttaminen

Pikavippi haetaan valitettavan usein hätiköidysti. Yleensä hetki luoton tilittämisestä tulee tällaisissa tilanteissa niinsanottu morkkis, ja lainan haluaisi antaa nopeasti takaisin.

Kaikki eivät tiedä, että tämä on täysin mahdollista ja laki itse asiassa velvoittaa luotonantajaa tarjoamaan mahdollisuuden pikavipin peruuttamiseen. Tämä koskee myös 18v pikavipin hakijoita, ja pikavipin voi peruuttaa 24h vuorokaudessa.

Ilmoita peruuttamisesta luotonantajalle. He antavat tällöin ohjeet pikavipin takaisinmaksuun. Yleensä et joudu tällaisessa tilanteessa maksamaan euroakaan korkoja tai kuluja.

Huomaathan, että joudut maksamaan joka euron takaisin, joten et voi peruuttaa pikavippiä jos et pysty maksamaan luotonantajalta lainaamasi summaa välittömästi tilille.

 

Pikavippi 18v pähkinänkuoressa

 • n. 100-400 euron laina
 • Vaatimukset:
  • Osoite Suomessa
  • Puhtaat luottotiedot
  • Vähintään pienet tasaiset tulot
 • Hakemuksen täyttämisessä kestää vain minuutteja
 • Hakemuksen käsittelyssä kestää 5-30min
 • Pikavippi tilitetään klo 07-23 välillä