HAE HETI
Etusivu » Pikavippi » Pikavippi ilman luottotietoja

Pikavippi ilman luottotietoja

Pikavippi ilman luottotietoja – voiko sitä saada?

Luottotiedottomien pettymykseksi vastaus on nykyään pitkälti ei. Luotonantajat ovat nykyään tarkempia laina-asiakkaistaan kuin ennen, ja luotonantokriteerit ovat tiukentuneet. Käytännössä kaikki luotonantajat tarkistavat hakijan maksuhäiriötilanteen esimerkiksi Asiakastiedon kaltaisista palveluista (Asiakastieto.fi: Tietoa luottotiedoista).

 

Miksi pikavippiä ei voi saada ilman luottotietoja?

Kun henkilö menettää luottotietonsa, on yleensä takana pitkä vaihe jolloin henkilöä on muistutettu erilaisista veloista tai laskuista. Jos tämänkin jälkeen henkilö jättää velkansa maksamatta, velkojalla ei ole käytännössä muuta mahdollisuutta kuin asettaa laina perintään ja ilmoittaa Asiakastiedolle tai muulle yhteistyökumppanilleen asiakkaan tilanteesta. Kun yksi yritys ilmoittaa maksuhäiriöstä tietokantaan, kaikki tietokantaa käyttävät yritykset saavat tiedon maksuhäiriöstä.

Jos henkilö on pidemmän aikaa laiminlyönyt velkansa ja vastuunsa, se on erittäin paha signaali luotonantajalle. Lainaisitko itse esim. 300 euroa henkilölle, joka on kaverillesi velkaa 400 euroa? Asiakkaaseen, jolla on jo laiminlyötyjä velkoja, on hyvin vaikea luottaa, eikä nykyinen korkotaso riitä kattamaan tällaisen lainaamisen riskejä.

 

Onko pikavipille jotain vaihtoehtoja?

Pikavipille on aina vaihtoehtoja, mutta luottotiedottomana on hyvin hankala saada muualtakaan lainaa.

Esimerkiksi vertaislainapalvelut ovat nykyään aloittaneet tarkastamaan samalla tavalla laina-asiakkaiden tiedot kuin pikavippiyritykset. Et saa siis välttämättä edes lainatarjoustasi ilmoille vertaislainapalveluihin, jos olet menettänyt luottotietosi.

Kaverilta voi aina lainata – ole kuitenkin tarkkana

Parhaita vaihtoehtoja pikavipille, jos olet luottotiedoton, ovatkin erilaiset vipit ja luotot kavereilta tai sukulaisilta. Näissä pitää kuitenkin olla todella tarkkana, sillä maksamattomat velat voivat rikkoa yhtävyyssuhteita ja jopa sukulaisten välejä. Nyrkkisääntönä voidaankin pitää, että kaverilta vippaaminen ei ole fiksua, ellet ole aivan satavarma tulonlähteestä jolla saat maksettua kyseisen summan takaisin pienen ajan päästä.

 

Kuinka kauan luottotietojen palautumisessa kestää?

Tämä on kysymys, mitä monet luottotiedottomat pohtivat. Koska voin taas hakea lainaa? Koska voin taas solmia erilaisia sopimuksia samalla tavalla kuin ennen?

Vastaus ei ole yksinkertainen: riippuu paljon tilanteesta, kuinka pitkään maksuhäiriömerkintä kestää. Parasta on kuitenkin aina, jos maksat kaikki velkasi mahdollisimman nopeasti pois. Täten voit ainakin nopeuttaa luottotietojen poistumista. Jos sinulla on vuosikausia erilaisia perintätoimenpiteitä ja laskuja avoinna, maksuhäiriömerkintäkään ei poistu niin helposti.

Voit lukea lisää maksuhäiriömerkinnästä ja sen poistumisesta esimerkiksi Takuu-säätiön sivuilta. (Takuusäätiö.fi: Vinkkejä maksuhäiriömerkinnän saaneille)

 

Kuinka nopeasti luottotiedot menettää, jos ei maksa laskujaan?

Nyrkkisääntönä voidaan pitää, että jos laskun eräpäivästä on mennyt 60 päivää ja olet saanut asiasta muistutuksia, velkoja voi ilmoittaa maksuhäiriöstä rekisteriin. Asia ei kuitenkaan ole aivan yksiselitteinen, ja jotkut yritykset ja luotonantajat saattavat olla joko löyhempiä tai tiukempia maksuongelmien suhteen.

Asiaa kannattaakin tiedustella luotonantajalta itseltään. Se on aina positiivinen merkki, jos asiakas ottaa itse yhteyttä ja ilmoittaa ongelmistaan, mutta samalla haluistaan maksaa velka kunnialla – tällöin yrityskään ei välttämättä ilmoita niin helposti asiasta maksuhäiriömerkintärekisteriä ylläpitäville tahoille. Jos kuitenkin laiminlyöt tämän jälkeenkin lyhennykset, voit olla varma että luottotiedot lähtevät melko nopeasti.