HAE HETI
Ladataan..
Etusivu » Pikavippi » Uudet pikavipit

Uudet pikavipit

Mitkä ovat markkinoiden uudet pikavipit vuonna 2018? Vuoden 2018 trendi on ollut ehdottomasti suurten, ulkomaisten toimijoiden rantautuminen Suomen markkinoille. Suomen toimintojaan ovat viime vuosina käynnistelleet erityisesti norjalaiset pankit, kuten Komplett Bank ja Monobank. Samalla Bank Norwegian on vahvistanut asemaansa Suomessa erityisesti yhdistelylainojen tarjoajana. Näiden pankkien lisäksi uudet pikavipit ovat tuoneet markkinoille myös muutama pienempi toimija.

 

Uusimmat pikavipit

Keräsimme tiivistelmät neljästä uudesta pikavipistä. Lue lisää kyseisistä vipeistä alta.

Easycredit

Easycredit on Northmill Oy:n uusi brändi, jonka kautta yhtiö tarjoaa 100-5000 euron pikavippiä kohtuullisella korolla. Northmillin tunnetuin brändi Suomen markkinoilla on Credigo, ja Easycredit onkin brändi-ilmeeltään hyvin samanlainen.

Easycreditin ikäraja on 20 vuotta, yläikäraja 70 vuotta. Pikavipille ei ole muita vaatimuksia kuin 20-70 vuoden ikä ja puhdas maksuhäiriörekisteri – kuten kilpailijansa, myöskään Easycredit ei myönnä pikavippiä ilman luottotietoja.

Easycreditin korko on hyvin kohtuullinen. Pikavipin korko on lainasummasta riippuen 1,85-2,99 prosenttia kuukaudessa, ja todellinen vuosikorko on lakipykälien mukaisesti aina alle 50 prosenttia. Lainan kulut muodostuvat edellämainitusta korosta ja luoton avausmaksusta, joka on 6,98-10,00 prosenttia lainasummasta.

Lainan kuukausierä on todella pieni, sillä minimilyhennys 100-5000 euron pikavipille on 11-174 euroa lainasummasta riippuen. Alla olevasta animaatiosta näet yleiskatsauksen siitä, miten pikavipin kuukausierä muuttuu lainasumman perusteella. Voit myös kokeilla kuukausierälaskuria itse Easycreditin sivuilla.

 

Komplett Bank

Komplett Bank on yksi norjalaisista pankeista, jotka ovat hiljattain aloittaneet toiminnan myös Suomessa. Komplett Bankin kautta voi hakea lainaa aina tonnin vipistä todella suuriin lainoihin asti: 1000-50000 euroa.

Komplett Bankin joustoluoton erikoisuus on, että sitä ei tarvitse lyhentää lainkaan. Voit siis halutessasi lainata vaikka 1000 euroa, ja maksaa kuukausittain 5 euron tilinhoitomaksun lisäksi ainoastaan sen summan, mitä tämä tonnin avoin saldo on kuukaudessa kerryttänyt korkoa. Jos korkosi on esimerkiksi 12,6 prosenttia vuodessa, 1000 euroa kerryttää kuukaudessa korkoa 10 euroa, joten voit halutessasi maksaa tästä tonnin lainasta vain 15 euroa kuukaudessa. Pidä kuitenkin mielessä, että jos maksat aina pelkkiä korkoja, lainasi ei lyhene ikinä kokonaan pois. Hyvä nyrkkisääntö on, että kulutusluotot kannattaa maksaa aina niin nopeasti takaisin, kuin vain suinkin on mahdollista.

Komplett Bankin ikäraja on 23 vuotta. Muita vaatimuksia ovat puhdas maksuhäiriörekisteri sekä vakituinen osoite Suomessa vähintään viimeisen 36 kuukauden ajalta.

Komplett Bankin korko on halvin kaikista uusista pikavipeistä: vain 4,9-19,9 prosenttia vuodessa. Tämän lisäksi joudut maksamaan 45-195 euron avausmaksun myönnetyn luottorajan koosta riippuen, lisäksi luotosta veloitetaan viiden euron kuukausittaista tilinhoitomaksua.

Lainan kuukausierä on todella pieni – koska Komplett Bankin joustoluotossa ei ole lyhennyspakkoa, voit halutessasi maksaa pelkkiä korkoja. Esimerkiksi 2000 euron saldolle kuukausierä on pienimmillään 26 euroa. Voit tarkastella alla olevasta animaatiosta, miten minimikuukausierä muuttuu eri lainasummien mukaan. Voit myös kokeilla kuukausierälaskuria itse Komplett Bankin sivuilla.

 

Netistälainaa.fi

 

Netistälainaa.fi on uusi pikavippi, jonka kautta voi hakea 100-2250 euroa lainaa. Tämä pikavippi on lainatuotteena henkilökohtainen luottoraja, eli asiakkaalle avataan 2250 euron luottoraja jolta tämä voi tehdä sen kokoisia nostoja, mitä tilanne vaatii. Voit siis halutessasi nostaa luottotililtä esim. vain 100 euron lainan, vaikka luottorajasi olisi 2250 euroa.

Netistälainaa.fi ikäraja on 20 vuotta. Yläikärajaa ei ole ilmoitettu. Lainan ehtoina on myös puhdas maksuhäiriörekisteri, lisäksi asiakkaalla tulee olla vakituinen osoite Suomessa, pankkitili ja henkilötunnus Suomessa sekä säännölliset tulot.

Netistälainaa.fi korko on melko suuri. Lainan kuukausikorko on 5,95 prosenttia ja jokaisesta nostosta peritään 12,5 prosentin nostoprovisio. Tämän lisäksi lainasta veloitetaan kuukausittaista 9 euron tilinhoitomaksua.

Lainan kuukausierä on avoimesta saldosta riippuen 50-250 euroa. On kuitenkin suositeltavaa lyhentää lainaa niin nopeasti kuin mahdollista, minimikuukausierää suuremmilla summilla. Näin maksat pitkällä juoksulla vähemmän korkokuluja.

 

Matkaluotto

Matkaluotto on uusi pikavippi, joka tarjoaa lainaa 2000-10000 euroa. Se on siis edellämainittuja pikavippejä suurempi luotto, ja sitä voisikin ehkä kutsua kulutusluotoksi pikavipin sijaan.

Vaikka lainatuotteen nimi on Matkaluotto, sitä ei ole pakko käyttää matkaan – se toimii aivan normaalisti kulutusluottona sellaiseen hankintaan, minkä ikinä haluatkaan tehdä.

Matkaluoton ikäraja on 20 vuotta. Lisäksi hakijalla tulee olla vakituinen osoite Suomessa ja puhdas maksuhäiriörekisteri.

Matkaluoton korko on 9,9-24,9 prosenttia vuodessa hakijalle lasketusta luottotappioriskistä riippuen. Yksinkertaistettuna tämä tarkoittaa, että mitä varakkaampi olet, sitä pienempi on korkosi. Lisäksi Matkaluoton avaamisesta peritään 240 euron käsittelykulu. Tämän lisäksi luotosta veloitetaan min. 9 euron kuukausittaista tilinhoitomaksua. Matkaluoton todellinen vuosikorko on noin 37-50 prosenttia, eli se on edullisempi kuin Netistälainaa.fi joustoluotto ja suurin piirtein saman hintainen kuin Easycredit.

Matkaluoton kuukausierä on lainasummasta ja takaisinmaksuaikataulusta riippuen noin 200-1000 euroa. Sivustolla ei ole laskuria, jonka kautta kuukausierän näkisi kätevästi. Kuukausierä kerrotaan kuitenkin viimeistään siinä vaiheessa, kun olet tunnistautunut järjestelmään verkkopankkitunnuksilla ja viimeistelet lainahakemusta.

 

Uudet pikavipit – saako niitä helpommin kuin vanhoja pikavippejä?

Se ei ole pelkkä urbaanilegenda, että uusia pikavippejä on helpompi saada kuin pitkään Suomessa toimineiden luotonantajien lainoja. Tämä efekti johtuu siitä, että uusilla toimijoilla ei ole vielä ehtinyt kerääntymään laajaa asiakasrekisteriä, jonka pohjalta erilaisia luottopäätöksiä voi tehdä. Esimerkiksi Ferratum, Vivus ja Lainasto ovat toimineet niin pitkään Suomen markkinoilla, että niillä on suuresta osasta asiakkaita jo jonkinlainen luottohistoria johon hakemusta voi peilata. Usein sellaiset asiakkaat, jotka ovat joskus maksaneet jonkun lyhennyserän myöhässä, saavat automaattisesti hylätyn päätöksen näiltä vanhoilta toimijoilta.

Joskus uudet pikavipit myönnetään löyhemmin perustein myös siksi, että uusi toimija saisi nopeasti jalkaa oven väliin uusille markkinoille. Ensimmäisten kuukausien aikana myönnetyt luotot voivat jopa tuottaa tappiota luotonantajalle, mutta tämä riski otetaan, jotta yhtiö saisi mahdollisuuden toimia uudessa maassa.

 

Kuka voi hakea uusia pikavippejä?

Uudet pikavipit ovat tarjolla käytännössä kaikille Suomessa vakituisesti asuville aikuisille, joilla ei ole maksuhäiriömerkintää. Huomaathan kuitenkin, että eri luotonantajilla on erilaiset ikärajat palveluissaan. Yleensä pikavippiä saa aikaisintaan 20-vuotiaana, mutta on myös poikkeuksia kuten Lainaston jo 18-vuotiaille myönnettävä 100-400 euron pikalaina.

Useat luotonantajat vaativat myös, että hakijalla on säännölliset palkka- tai eläketulot. Yleensä ei ole väliä, onko työsuhde vakituinen vai määräaikainen, kunhan hakijalla on osoittaa, että tämä käy säännöllisesti jonkinlaisissa töissä ja kykenee maksamaan uuden pikavipin takaisin.

 

Miten uudet pikavipit eroavat vanhoista pikavipeistä?

Käytännössä uudet pikavipit eivät eroa lainatuotteina vanhoista pikavipeistä millään tavalla. Ne ovat molemmat lainoja, joissa on yleensä pankkilainoja korkeampi korko ja lyhyempi maksuaika. Uusia pikavippejä on yleensä kuitenkin hieman helpompi saada kuin vanhoja, kun uudet luotonantajat yrittävät vallata markkinaa ja myöntävät paljon luottoja ensimmäisinä toimintakuukausinaan.

 

Sisältävätkö uudet pikavipit riskejä verrattaessa vanhoihin luotonantajiin?

Yleensä uusien pikavippien hakeminen on aivan yhtä turvallista kuin vanhojenkin, mutta niitä hakiessa tulee olla valppaana ja tarkistaa, millainen yhtiö lainojen takana on. Viime vuosina markkinoille on tunkenut monia – yleensä Virosta johdettuja – yrityksiä, jotka eivät noudata korkokattolakia tai muutenkaan vastuullista luotonantotapaa. Nämä luotonantajat veloittavat ylimääräisiä kuluja käytännössä kaikesta mistä kykenevät, aina tekstiviesti-ilmoituksista laskutuskuluihin ja tietenkin myös hurjiin korkoihin.

Riskit voi välttää lukemalla hinnaston ja lainasopimuksen läpi ja jättämällä hakematta lainaa, jos ne sisältävät oudon kuuloisia kohtia tai hurjia kuluja. Muista myös, että voit aina ottaa yhteyttä Kuluttajansuojavirastoon jos tunnet, että hakemassasi lainassa on jotain mätää.